Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies La Paeria impulsa iniciatives culturals a les xarxes socials

La Paeria impulsa iniciatives culturals a les xarxes socials

Durant aquests dies de confinament, el Teatre Municipal de l’Escorxador, l’Auditori Municipal Enric Granados, el Museu de l’Aigua, el Museu d’Art Jaume Morera, la Biblioteca Municipal de Pardinyes o el Centre d’Art la Panera publicaran continguts perquè l’accés a l’art i la cultura pugui continuar des de casa

L’Ajuntament de Lleida impulsa a partir d’aquest dimarts diferents iniciatives culturals a les xarxes socials. A través dels seus perfils, el Teatre Municipal de l’Escorxador, l’Auditori Municipal Enric Granados, el Museu de l’Aigua, el Museu d’Art Jaume Morera, la Biblioteca Municipal de Pardinyes o el Centre d’Art la Panera publicaran continguts perquè l’accés a l’art i la cultura continuï durant aquests dies de confinament.

El Teatre Municipal de l’Escorxador ha iniciat avui una proposta per recordar el Premi d’Arts Escèniques de Lleida que es va convocar entre els anys 2000 i 2009. La seua característica principal fou que les obres que s'hi presentaven havien de ser projectes, no pas obres ja produïdes o estrenades. I el requisit per participar-hi, a més, era que havien de contemplar una aportació de llenguatge artístic contemporani, tant pel que fa a la dramatúrgia com a la posada en escena. A partir de demà, dimecres, es repassaran els projectes guanyadors en cadascuna de les 10 edicions i es donarà a conèixer quin ha estat el seu recorregut vital.

Per la seva banda, el Museu d’Art Jaume Morera també facilitarà aquests dies continguts culturals relacionats amb la seva col·lecció d’art contemporani. A través de les diferents xarxes socials es proporcionaran relats al voltant d’algunes obres d’art i artistes, així com es proporcionaran recursos educatius adreçats a les famílies. Aquest dimarts han recomanat visitar Google Art Project on el Museu hi té 3 exposicions virtuals, “Encontres amb la col·lecció”, “Art i viatge” i “Tresors”, amb fotos en alta resolució.

Per als propers dies, i coincidint amb el Dia Mundial de l’Aigua que se celebra el 22 de març, que enguany està dedicat al canvi climàtica, el Museu de l’Aigua plantejarà les reflexions que proposa l’ONU i també aprofitar l’aturada actual per repensar la nostra manera de viure. L’objectiu és promoure la participació de la ciutadania compartint imatges relacionades amb aquesta temàtica.

Així, mateix, el Museu de l’Aigua publicarà càpsules informatives sobre aspectes històrics del museu, promocionarà vídeos sobre el museu i la visita virtual que ja es troben online. A més, es promourà que les famílies comparteixin vídeos i documents amb experiments sobre l’aigua i fenòmens científics per poder fer a casa.

Des la Biblioteca de Pardinyes es promourà la lectura a través del préstec de llibres, revistes i audiovisuals al núvol a través d’eBiblioCat o publicant altres recursos digitals gratuïts que hi ha a disposició dels lectors.

El Centre d’Art la Panera proposa gaudir de l’actual programació expositiva. En l’actualitat hi ha 5 exposicions en curs: Alex Reynolds, Safe, safe, safe; Democracia, Mini Panera; Biel Books, Centre de Documentació; Sergio Prego, Ona; Riure’s d’un mateix, Javier Martín Jiménez (exposició online). Cada dia de la setmana, a través de les xarxes socials de la Panera, de dimarts a divendres, a les 12.00 h, s’oferiran continguts relacionats amb aquestes mostres.

L’Auditori Municipal Enric Granados publicarà a les seves xarxes socials vídeos d’algun dels concerts que s’han hagut de suspendre, com la “Missa de Mozart” que s’havia de celebrar dissabte, 21 de març, així com la recuperació d’actuacions del concurs Ricard Viñes, el Musiquem Lleida o l’OJC enregistrades a l’Auditori, entre altres. També es faran interaccions amb el públic a través dels seus perfils a les xarxes socials proposant preguntes referents als concerts, intèrprets, cançons, etc.