Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies La Paeria prepara un Sant Jordi adaptat a la situació d'emergència sanitària

La Paeria prepara un Sant Jordi adaptat a la situació d'emergència sanitària

La Paeria prepara un Sant Jordi adaptat a la situació d'emergència sanitària

Il·lustració de Jordi Calvís

Les xarxes socials de l'Ajuntament de Lleida tindran un paper destacat en el programa d'actes

L'emergència sanitària per la Covid-19 fa impossible celebrar Sant Jordi tal com tradicionalment s'ha fet. Per aquest motiu, la Regidoria de Cultura prepara un programa d'actes divers que combina les propostes compatibles amb el confinament amb les que passen, sobretot, per les xarxes socials. En aquest sentit, es proposarà que els ciutadans i les ciutadanes elaborin roses de forma artesanal per poder decorar els balcons el 23 d'abril i en pengin les fotografies a Instagram on es podrà explicar via Twitter quin és ‘El llibre de la meva vida’, per què i amb qui es voldria compartir. En aquesta mateixa xarxa, també es convidarà a crear fils narratius col·laboratius en els quals els usuaris, amb un sol tuit, podran participar en la creació d'una història i invitaran un altre usuari a continuar-la. Tot, sempre amb l'etiqueta #lleidaviusantjordi.
Amb l'objectiu de fomentar la literatura lleidatana s'han endegat dues iniciatives més: la primera, un trivial de 25 preguntes que es podrà respondre a través del perfil d'Instagram de l'Ajuntament de Lleida entre dilluns i dijous. La segona, tres blocs de presentacions virtuals de les novetats editorials lleidatanes d'enguany amb una conversa en directe, també a través de l'Instagram de la Paeria, entre el guionista i actor Ferran Aixalà i una dotzena d'escriptors i escriptores. Les xarxes institucionals serviran, alhora, per difondre els vídeos amb recomanacions de literatura feminista que s'han impulsat des del Casal de la Dona.

El Marraco sortirà al carrer

Amb la voluntat de mantenir el confinament però també d'acostar la llegenda a la canalla lleidatana, Lo Marraco sortirà a donar un tomb per tots els barris de la ciutat.
Recorregut del Marraco
Diada de Sant Jordi -Dijous 23 d'abril de 2020
Hora d'inici 17 h
avinguda de Blondel -> avinguda de Madrid -> avinguda de Catalunya -> carrer Acadèmia -> passeig de Ronda -> avinguda Pius XII -> carrer el Ferran el Catòlic -> carrer Joc de la Bola -> carrer Alcalde Pujol -> avinguda Dr. Fleming -> Passeig de Ronda -> avinguda Alcalde Rovira -> carrer Corregidor Escofet -> avinguda Tortosa -> avinguda del Segre -> avinguda Francesc Macià -> avinguda de les Garrigues -> carrer Dra. Castells -> carrer del Bruc -> carrer Dra Castells -> avinguda Estudi General -> avinguda Miquel Batllori -> carrer Osca -> avinguda Artesa -> avinguda Flix -> carrer Palauet -> carrer Almeria -> carrer Antoni Guix i Ribelles -> N-240a -> Pont de Pardinyes -> avinguda Baró de Maials -> avinguda Rosa Parks -> carrer Llibertat -> carrer Jordi Solé Tura -> avinugda Alcalde Porqueres -> avinguda de Pinyana -> carrer Arquitecte Gomà -> parquing de l'Hospital Arnau de Vilanova
Hora aproximada d'acabament les 20h

Recordem que el Marraco té un valor simbòlic i patrimonial, amb sortides limitades.  Tenir el Marraco per Sant Jordi a alguns carrers de Lleida és una sortida excepcional amb motiu del 23 d'abril.

És possible que la sortida del Marraco quedi limitada i/o alterada a causa del mal temps. Qualsevol canvi o modificació s'anunciarà, al més aviat possible, a les xarxes.

Cap Sant Jordi sense l'Escata de Drac

Com ja és habitual, per Sant Jordi es publicava i difonia físicament l'Escata de Drac, el recull de relats inèdits. Enguany s'ha volgut reorientar la difusió i adaptar-la a la situació. Per aquest motiu, tant els usuaris com els voluntaris de la Xarxa Solidaritat Lleida rebran un exemplar de l'edició d'enguany i tothom qui ho vulgui podrà descarregar-se'n el pdf del web de la regidoria.
Així mateix, la Paeria anima a la ciutadania a participar de les iniciatives de https://floristes.cat/ i https://llibreriesobertes.cat/ per ajudar els dos gremis protagonistes de la diada.