Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies La Panera i la Facultat de Ciències de l'Educació inauguren Jordi Colomer i presenten el projecte audiovisual X-Ville

La Panera i la Facultat de Ciències de l'Educació inauguren Jordi Colomer i presenten el projecte audiovisual X-Ville

El Centre d’Art la Panera i la Facultat de Ciències de l'Educació han presentat aquest matí el projecte audiovisual de Jordi Colomer X-Ville i la peça Finestres III a l’espai Zona Baixa de l’edifici de Ciències de l’Educació de la Universitat de Lleida.

X-Ville és el projecte audiovisual amb el que l’artista multimèdia català va guanyar aquest estiu la 1a edició del Premi de Videocreació impulsat per LOOP Barcelona, la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya i l’Arts Santa Mònica. El vídeo està inspirat en diversos textos del filòsof i arquitecte utòpic Yona Friedman, específicament en el seu llibre Utopies realitzables (1974), una obra que promou formes alternatives d’organització de les grans ciutats com a resposta col·lectiva a la insatisfacció. La peça es construeix a través de situacions col·lectives, recreant imatges de formes alternatives d’organització per a la metròpolis.

La Panera també ha presentat la peça Finestres III, peça que forma part de la col·lecció  del Centre  i estarà exposada fins el  divendres 18 de desembre.

En aquesta obra hi apareixen dos fragments aïllats de textos manuscrits, escrits en el dors de dues postals que l’artista ha recuperat comprant-les en mercats de llibres usats. A través d’aquesta peça Jordi Colomer condueix l’espectador a observar un relat desconegut i en el qual no pot intervenir, però que  suscita curiositat  i genera noves narratives.