Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies La vaga de la Canadenca, ara en una exposició al Museu d'Història de Catalunya de Barcelona

La vaga de la Canadenca, ara en una exposició al Museu d'Història de Catalunya de Barcelona

Per cloure les commemoracions de la vaga de la Canadenca de 1919, el Museu d'Història de Catalunya a Barcelona presenta una exposició que repassa els esdeveniments, importants per què van suposar l'aprovació de la jornada laboral de 40 hores.

La vaga va tenir una prèvia el desembre de 1918 a Camarasa, on l'empresa hidroelèctrica la Canadenca construïa la presa i la central, amb repercussions a Lleida. Les reivindicacions obreres en aquells dies van nodrir d'arguments la vaga que esclatà a Barcelona el mes de febrer de 1919. S'inicià a les oficines de la Canadenca, per estendre's després tota la companyia i derivar en una vaga general, de les més recordades en la història dels moviments obrers.

El Museu de l'Aigua de Lleida ja va commemorar els fets amb una petita exposició temporal i un cicle d'activitats, amb una conferència i una visita al a central de Camarasa.

Ara, l'exposició a Barcelona permet tenir-ne una visió completa, amb images dels fets, documents i audiovisuals. L'exposició es pot visitar al Museu d'Història de Catalunya (pl. Pau Vila, 3 - Barcelona) fins al 19 d'abril.

Més informació a http://www.mhcat.cat/