Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies L'Ajuntament de Lleida produirà l’Òpera Escenificada “Goyescas” d’Enric Granados, que s’estrenarà el 7 de maig de 2017

L'Ajuntament de Lleida produirà l’Òpera Escenificada “Goyescas” d’Enric Granados, que s’estrenarà el 7 de maig de 2017

L'Ajuntament de Lleida produirà l’Òpera Escenificada “Goyescas” d’Enric Granados, que s’estrenarà el 7 de maig de 2017

Hermínia Sirvent

L’Òpera “Goyescas”, del reconegut compositor lleidatà Enric Granados, s’escenificarà el proper 7 de maig de 2017 a la Llotja de Lleida, dins el programa d’actes de l’”Any Granados” que impulsa la Paeria per commemorar el centenari i els 150è aniversari del naixement del compositor lleidatà i per reconèixer i donar a conèixer internacionalment la seva figura i el seu llegat.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat de la tinent d’alcalde i regidor de Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l’Educació i els Esports, Montse Parra, el director artístic de l’obra, Llorenç Corbella, el director musical, Alfons Reverté, la mezzosoprano Marta Infante i la directora de l’Auditori, Puri Terrado, ha presidit avui la presentació d’aquest esdeveniment, “una acte absolutament rellevant de l’Any Granados”, en paraules del paer en cap.

Es tracta d’una producció pròpia d’una opera escenificada, que comptarà amb la participació de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell, els cantants Àngel Òdena com a baríton, Marta Infante com a mezzosoprano i el suport dels alumnes i professors de l’Aula Municipal de Teatre, les escoles de dansa de Lleida, les escoles de música de Lleida, el Conservatori i dels alumnes de l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol. “Una producció excepcional que es realitzarà amb els recursos artístics de la ciutat de Lleida”, ha destacat l’alcalde.

Per la seva banda, el director musical, Alfons Reverté, ha subratllat “el fet que sigui una producció nascuda des de Lleida, d’un autor lleidatà i compositor internacionalment reconegut, i que estigui representada per gran part del teixit cultural lleidatà”. Marta Infante, per la seva part, ha mostrat la seva satisfacció de poder participar en un projecte de grans dimensions a la seva pròpia ciutat.

Fialment, Montse Parra ha definit Lleida com “una ciutat que produeix cultura, que compta amb un gran nombre d’equipaments culturals i una intensa activitat cultural gràcies a les seves escoles de música, teatre i dansa. A més, la responsable de Cultura a la Paeria ha manifestat la voluntat de que l’òpera “Goyescas” pugui ser representada arreu del territori.

El paer en cap ha conclòs la presentació de l’òpera Goyescas d’Enric Granados amb un record al recentment desaparegut Enric Castells.

Granados i Lleida

Nascut a Lleida, Granados va viure en aquesta ciutat els tres primers anys de la seva vida, però sempre va mantenir vincles amb ella. Un dels seus millors amics, el pianista Ricard Viñes, havia nascut també a Lleida i van conviure junts durant els seus estudis a París.

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Lleida ha constituït la Comissió Any Granados 2016-17, que impulsa les activitats a l’entorn d’aquest compositor i de la qual formen part les principals institucions culturals i polítiques del país, a més de la família Granados. La commemoració s’allargarà fins a l’any 2017, ja que llavors es compliran 150 anys del naixement del músic. Per a l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, “Granados és un dels màxims emblemes de la història musical del nostre país”.