Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies LaTemporada Lleida programa dos espectacles al voltant del 8 de març

LaTemporada Lleida programa dos espectacles al voltant del 8 de març

LaTemporada Lleida programa dos espectacles al voltant del 8 de març

La companyia de Pepa Plana presenta al Teatre de la Llotja: “Veus que no veus” espectacle que va rebre el Premi Zirkolika al Millor espectacle de circ 2019

REGIDORIA DE CIUTAT I CULTURA

“Mirades en femení”, a l’Auditori Municipal Enric Granados, dissabte 13 de març, a les 19.00 hores, i “Veus que no veus”, al Teatre de la Llotja, diumenge, 14 de març, a les 19.00 hores

LaTemporada Lleida ha programat dos espectacles al voltant de la celebració del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones. “Mirades en femení”, a l’Auditori Municipal Enric Granados, dissabte 13 de març, a les 19.00 hores, i “Veus que no veus”, al Teatre de la Llotja, diumenge, 14 de març, a les 19.00 hores.

La Jove Orquestra de Ponent oferirà el concert “Mirades en femení” a l’Auditori Municipal Enric Granados, amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Ilerdencs. Sens dubte, les èpoques passades estan marcades per notes silenciades, on la figura de la dona en la música no era benvinguda. Trencant amb aquesta normativitat destaquen compositores com Maddalena Sirmen i Louise Farrenc, les quals van aconseguir fer-se un nom i demostrar el seu talent.

Les entrades (preu: 10 € / Reduït: 5 €) estan a la venda online al web de LaTemporada Lleida i Auditori, a les taquilles i a l’oficina de Turisme de Lleida.

Diumenge, 14 de març, a les 19.00 hores, la Companyia Pepa Plana visita el Teatre de la Llotja amb el seu espectacle de pallassos per a adults “Veus que no veus”.

El públic es posarà les ulleres liles per revisitar els números clàssics dels pallassos amb aquesta versió femenina de les anomenades “entrades clàssiques”, els números que inicien un espectacle o enllacen escenes. D’una banda, i com a pallassa augusta, la Pepa Plana. De l’altra, en el rol de pallassa blanca, la Noël Olivé. Com canvien i quin significat prenen quan es juguen des de dos pallasses en comptes de dos pallassos? La companyia de Pepa Plana sempre ha reivindicat la figura de la pallassa i ara presenta els números circenses més clàssics. Es tracta de riure? Sí, però no només d’això, sinó de parlar, jugar i, potser, mossegar.

“(Pepa Plana) parla de la desigualtat que pateixen les dones des d’una òptica feminista, però no es queda en la superficialitat sinó que hi aprofundeix i acusa amb noms i cognoms persones que han fet declaracions masclistes. També explica acudits sexistes perquè es mirin al mirall aquells qui els fan córrer i repassa la llarguíssima col·lecció d’insults que reben les dones. (...) La versió en clau femenina de dues de les entrades més clàssiques del circ és una de les grans novetats de l’espectacle i un homenatge a les àvies que no van poder ser pallasses. Plana i Olivé ofereixen una meravellosa interpretació.” Marcel Barrera, Recomana

“Veus que no veus” és Premi Zirkolika al Millor espectacle de circ 2019. Pepa Plana, premi Cultura de l’Associació Periòdica de Premsa en Català 2019. Espectacle candidat als Premios Max 2019 en la categoria d’actriu protagonista. Pepa Plana és Premi Nacional de Cultura 2014 i “Veus que no veus”, Premi Butaca 2020

Les entrades (preu: 12 € / Reduït: 10 €) estan a la venda online al web de LaTemporada Lleida i Teatre de la Llotja, a les taquilles i a l’oficina de Turisme de Lleida.