Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies L'Auditori ens proposa dos concerts de música diferents aquest cap de setmana. Vine la cultura és segura!

L'Auditori ens proposa dos concerts de música diferents aquest cap de setmana. Vine la cultura és segura!

«Rakhmàninov 2 i la Quarta de Brahms»

Iván Martín & Orquestra Simfònica Camera Musicae

Dissabte, 24 d'octubre
20.00 h. Durada: 2 h. Preu: 30 € / Reduït: 25 €

Iván Martín, piano

Orquestra Simfònica Camera Musicae

Tomàs Grau, director

* A causa del context general per la crisi sanitària de la Covid-19, Iván Martín substitueix a Ivo Pogorelich com a solista d'aquest concert. L'OCM i el mestre Pogorelich estan buscant dates per a realitzar diversos concerts plegats la propera temporada.

UN FANTASMA ERRANT

En aquest programa trobem reunits dos compositor desubicats del seu temps, Johannes Brahms i Serguei Rakhmàninov. El primer considerat un clàssic entre els romàntics i el segon, el més romàntic entre els clàssics russos. El propi Rakhmàninov es considerava un fantasma errant en un món alienígena.

Un altre punt de connexió entre ambdós compositors són els traumes de les primeres simfonies. Brahms no es va atrevir a escriure una simfonia fins als 43 anys, pressionat per l’ombra del gran Beethoven. El trauma de Rakhmàninov va arribar després del desastre de l’estrena de la primera simfonia que el va portar a tres anys de depressió i bloqueig creatiu.

Aquest Concert per a piano núm. 2 és l’obra que va retornar el compositor rus amb gran èxit al panorama musical. Moltes de les melodies dels seus tres moviments formen part ja de la cultura popular gràcies a cançons com I Think of You i Full Moon and Empty Arma de Frank Sinatra o All by Myself versionada per Celine Dion. Remarcable també l’efecte de campanes a l’inici, molt característic en obres d’altres autors com Aleksandr Borodin o Modest Mússorgski.

Després d’atrevir-se, Brahms, a escriure la primera simfonia, la quarta va arribar relativament aviat. La va composar a l’estiu de 1884. El moment més destacat és la passacaglia del darrer moviment basada en la ciaconna de la Cantata 150 de Johann Sebastian Bach, Meine Tage in den Leiden.

 

REPERTORI

S. Rakhmàninov: Concert per a piano i orquestra núm. 2, op. 18

J. Brahms: Simfonia núm. 4, op. 98

 

 

«Els tres porquets es caguen de por»
Samfaina de Colors

Diumenge, 25 d'octubre
12.00 h. Durada:60 min. Preu: 8 € / Reduït: 6 €

porquets

Samfaina de Colors
Autor: Xavi Múrcia
Direcció: Mirna Vilasís
Intèrprets: Mirna Vilasís i Xavi Múrcia
Producció: Samfaina de Colors
Samfaina de Colors presenta una adaptació lliure del conte clàssic Els tres porquets, història que prenen com a pretext, fent ús de la música per parlar de les pors infantils més comunes. La història comença allà on acaba el conte clàssic, quan els porquets es pensen que finalment han aconseguit desfer-se del llop. Però el llop no vol pas renunciar a fer un bon àpat i ben aviat torna a estar a l’aguait. Per vèncer el llop els porquets no en tindran prou amb el seu enginy. Aquest cop hauran d’aprendre a superar les seves pors més íntimes, repte que tots els adults sabem que és molt més difícil.

Edat recomanada: a partir de 3 anys