Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies L'Auditori ha programat un cicle de concerts dedicats a Ludwig van Beethoven coincidint amb el 250 aniversari del seu naixement

L'Auditori ha programat un cicle de concerts dedicats a Ludwig van Beethoven coincidint amb el 250 aniversari del seu naixement

Aquesta temporada l'Auditori municipal Enric Granados ha programat un cicle de concerts dedicats a Beethoven amb formats diferents que interpretaran diferents obres d’aquest il·lustre compositor alemany.

 

Cicle de Concerts dedicats a Beethoven


La Pastoral de Beethoven

Orquestra Simfònica Camera Musicae

Divendres, 24 gener de 2020

20.30 h. Sala 1. Durada: 1h 30 min. Preu: 30 € / reduïda 25 €

Daniel Kharitonov, piano
Gábor Takács-Nagy, director

El Nadal del 1874 Txaikovski va ensenyar a Nicolái Rubinstein el concert per a piano que havia escrit. La reacció del seu amic, dura i freda, no li agradà gens, tot i que no desaprofità les crítiques rebudes i decidí reescriure’n certs passatges i modificar-ne algunes melodies.
Beethoven no era sols l’artista malhumorat, vehement i amargat que solem imaginar-nos, sinó també una persona positiva i bromista que gaudia passejant per la natura. La seua Simfonia núm. 6 està influenciada pel Retrat musical de la natura del compositor Justin Heinrich Knecht i intenta reflectir el mateix -camp; rierol, ocells; pastors; tempesta; goig i agraïment-, però de forma diferent.

Programa:
Concert per a piano i orquestra núm. 1, op. 23 (P.I. Txaikovski)
Simfonia núm. 6, op. 68 ‘Pastoral’ (L. van Beethoven)

 


L’Heroica de Beethoven

Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida

Diumenge, 1 març de 2020

19 h. Sala 1. Durada: 1h 30 min. Preu: 13 € / reduït 11 € / amics OJC 7 €

Luis Gorelik, director
L’OJC se suma a la commemoració del 250 aniversari del naixement de Beethoven. En aquesta ocasió l’OJC ha convidat el director argentí Luís Gorelik per interpretar dos compositors amb estils i trajectòries molt diferenciades.
Per una banda, podrem escoltar les Variacions Concertants del compositor argentí Alberto Ginastera, una obra escrita el 1953 que ha estat considerada la culminació orquestral del compositor.

A la segona part constarà d’una de les simfonies més famoses de Beethoven, l’Heroica.


Programa:
Variacions Concertants (A. Ginastera)
Simfonia nº3 en Mi bemoll Major,”Heroica” (L. V. Beethoven)

 

L'Octet de Mendelssohn

Quartet Teixidor i Quartet Altimira

Dijous, 12 març de 2020

20.30 h. Sala 1. Durada: 1h 15 min. Preu: 11 € / reduït 9 €

Quartet Teixidor: Irantzu Zuasti, violí. Joan Marsol, violí. Jordi Armengol, viola. Xavier Roig, violoncel
Quartet Altimira: Maria Florea, violí. Luis Peña, violí. David Andújar, viola. Mariona Tuset, violoncel
Els quartets Teixidor i Altimira col·laboren per primera vegada per tal d’oferir l’Octet per a cordes op. 20 de Felix Mendelssohn. Escrit el 1825, quan el compositor tenia només 16 anys, és una de les seues grans obres cambrístiques. Una música plena de vitalitat i optimisme que es pot escoltar en directe molt poques vegades. A la primera part, el Quartet Teixidor, en la seua setena temporada a l’Auditori, es suma a la commemoració de l’Any Beethoven 2020 interpretant el Quartet op. 18 núm. 4. La fosca tonalitat de Do menor serà un bon contrapunt a la lluminositat de l’Octet.

Programa:
Quartet en Do menor, op.18 núm. 4 L. van Beethoven
Octet en Mib major, op. 20 F. Mendelssohn

 

 

Trio Ludwig interpreta Beethoven

Cicle de piano Ricard Viñes

Dijous, 2 abril de 2020

20.30 h. Sala 1. Durada: 1h 10 min. Preu: 11 € / reduït 9 €

Hyo‐Sun Lim, piano
Abel Tomàs Realp, violí
Arnau Tomàs Realp, violoncel

Considerat com una de les formacions més destacades de l’actualitat, el Trio Ludwig té com a vocació principal aprofundir en l’obra de Beethoven, del que n’han interpretat la integral de trios en diverses ocasions així com el seu Triple Concert per a trio i orquestra.
Format pels germans Abel i Arnau Tomàs al violí i al violoncel, fundadors i membres del reconegut Quartet Casals, i la pianista Hyo‐Sun Lim, guanyadora de nombrosos concursos internacionals entre els quals destaca el “Reina Elisabeth” de Brussel·les.


Programa:
Trio amb piano op.1 núm. 1 en Mi bemoll Major (Ludwig van Beethoven)
Trio amb piano núm. 2 en Si menor, Op. 76 (Joaquin Turina)
Trio amb piano op.1 núm. 3 en Do menor (Ludwig van Beethoven)

 

La Novena de Beethoven
Orquestra Simfònica del Vallès

Diumenge, 31 maig de 2020

19 h. Sala 1. Durada: 2 h. Preu: 25 € / reduït 20 €


Marga Cloquell, soprano
Tànit Bono, mezzosoprano
Roger Padullés, tenor
Carles Pachón, baríton
Orfeó Català
Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana
Xavier Puig, director

L'Orquestra Simfònica del Vallès sota la direcció del seu director titular, Xavier Puig interpretaran l'obra musical més joiosa de la història de la música: la Novena de Beethoven. Una crida a la comunitat que desvetlla el nostre desig més confessable d’una felicitat compartida. Una Novena ben propera, bastida pels versos de Joan Maragall cantats per les veus solistes i corals amb més talent del país. La Novena com no l’has escoltada mai, perquè l’«Oda a l'Alegria» sonarà com si brollés de la mateixa humanitat. Per recordar que canviar el món és una tasca de tots.

Programa:
Cant espiritual
(Xavier Montsalvatge)
Simfonia núm. 9 en Re menor, op. 125 “Coral” (Ludwig van Beethoven)


Beethoven 2020
Quartet Teixidor

Dijous, 4 de juny de 2020

20.30 h. Sala 1. Durada: 1 h 15 min. Preu: 11 € / reduït 9 €

El Quartet Teixidor interpreta dues obres de Ludwig van Beethoven per commemorar el 250è aniversari del seu naixement. En primer lloc, el Quartet op. 95, anomenat Serioso pel mateix compositor. D’altra banda, el Quartet op. 18 núm. 6 és l’últim de la sèrie publicada el 1801. Entre aquestes dues obres, la Romança per a quartet de corda d’Enric Granados, una petita joia que malauradament apareix amb poca freqüència en les sales de concerts.

Programa:
Quartet en Fa menor, op. 95 ( L. van Beethoven); Romança per a quartet de corda (E. Granados); Quartet op. 18 n. 6 en Sib major major (L. van Beethoven)