Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies L'Auditori inaugura la temporada amb la cantata Sant Nicolau "La veritable història de Santa Claus"

L'Auditori inaugura la temporada amb la cantata Sant Nicolau "La veritable història de Santa Claus"

El proper dissabte, 13 de gener l’Auditori inicia la temporada recordant la figura de Sant Nicolau.

Amb aquest concert s’inicia a l’Auditori la programació estable d’arts escèniques i música de gener a juny 2018 del Teatre de la llotja, l’Auditori Municipal Enric Granados i el Teatre Municipal de l’Escorxador.

En aquesta cantata intervindran el tenor David Alegret i les corals següents:
Coral Sant Jordi de Barcelona (Oriol Castanyer, director)
Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados (Xavier Puig, director)
Coral Infantil Shalom  (Ma. Carme Valls, directora)
Cor Euridice (Dolors Ricard, directora)
Coral Infantil Nova Cervera (Rosa Puig i Esther Llopis, directores)
Orquestra Terrassa48 (Quim Térmens, director-concertino)
Xavier Puig, director


La cantata de Sant Nicolau del compositor anglès Benjamin Britten, sobre un text d’Eric Crozier, fou estrenada el 1948 a Sussex, per celebrar el centenari d’una escola local. Escrita, per a cor mixte i cor de veus blanques, orquestra i tenor solista, desenvolupa la tradició barroca de Purcell de posar la música al servei d’un relat. I aquest relat no era sinó la historia de Sant Nicolau, el bisbe dels nens, perseguit per Dioclecià al segle III, i a qui s’atribueixen innombrables miracles. La fama de Sant Nicolau es va estendre per tot Europa i va esdevenir un personatge vinculat a les festes de Nadal. I en exportar-lo els emigrants a Amèrica, la mitra es convertí en barret vermell, el cavall en uns rens, i ell en el famós Santa Klaus! Mentre els nens encara juguen amb els regals, bé caldria que coneguin la veritable historia del Pare Noel!

Aquesta cantata dona el tret de sortida al Cicle Coral Antoni Pujol que l’Auditori programa.

Cicle Coral Antoni Pujol

El preu de les entrades és 15 € i la reduïda: 12 €

Podeu comprar les vostres entrades a la taquilla de l’Auditori de dilluns a divendres, de 17.30 a 20.30 h, al Teatre de la Llotja, el Teatre de l’Escorxador i mitjançant el lloc web de l’Auditori i de la temporada.