Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies L'Auditori Municipal Enric Granados clausura el Nadal amb la Cantata de Nadal "Font d'aigua viva"

L'Auditori Municipal Enric Granados clausura el Nadal amb la Cantata de Nadal "Font d'aigua viva"

Diumenge, 11 de gener, 19 h. Auditori Municipal Enric Granados. Preu: 18 €/ 15 € reduïda

'FONT D'AIGUA VIVA' Cantata de Nadal de Guinovart i Pàmias
Xè aniversari de la cantata de Nadal amb una obra del compositor Abert Guinovart sobre poemes del poeta lleidatà Jordi Pàmias
Obres de G.F. Haendel, A. Guinovart, A. J. Thomas i d'altres compositors

Cada Nadal, des de fa deu anys, Camerata Sant Cugat organitza l'estrena d'una cantata per a cor infantil, cor mixt i orquestra composta especialment per a Camerata Sant Cugat per músics contemporanis del nostre país. Aquesta iniciativa, sorgida de la voluntat d'estimular i difondre l'obra de compositors catalans actuals s'ha concretat, fins ara, en les estrenes deFes-te el pessebre, de Lluís Vila (2005); Cant de Nadal,de Xavier Benguerel (2006); Betlem, de Joan Josep Gutiérrez, director de l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels (2007); En el bosque helado, de Xavier Capellas (2008); Nit de Plata, d'Àlex Martínez (2009); Pastors a Betlem de Raimon Romaní, sobre poemes de Jacint Verdaguer (2010); Nadal, de Carles Gumí, sobre un poema de Joan Maragall (2011) i El viatge de la vida, d'Ivan Capillas i textos del poeta Vicenç Llorca (2012) i Com un mirall de Manel Gil-Inglada i textos del poeta Carles Duarte (2013).

La cantata de celebració del Xè aniversari és el resultat de la unió compositiva de dos grans creadors: el compositor Abert Guinovart i el poeta Jordi Pàmias. Els textos de la cantata estan basats en una selecció de poemes, adaptats de Jordi Pàmias. L'obra conté cinc parts musicals simfònico-corals precedides de preludis sobre els quals l'actriu Marta Angelat recita els versos dels poemes.

Com en les edicions anteriors, el concert es completa, a la primera part, amb una tria d'àries i cors del Messiah de G.F. Haendel amb la participació de dues joves promeses del cant líric la soprano Serena Sáenzi el tenor Eduardo Ladrón de Guevara. A la segona part després de l'estrena de la Cantata de Nadal no poden faltar nadales del repertori català.