Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Les Festes de la Tardor ens ofereixen avui: Danses tradicionals, xerrades, documentals i sobretot molta música!

Les Festes de la Tardor ens ofereixen avui: Danses tradicionals, xerrades, documentals i sobretot molta música!

Les Festes de la Tardor ens ofereixen avui: Danses tradicionals, xerrades, documentals i sobretot molta música!

Jordi Rulló

Divendres 30 de setembre

 

Xerrada: “Jocs, una revolució analògica al segle XXI?”

18 h. Sala Alfred Perenya de la Regidoria de Cultura – Casa dels Gegants

En temps de Pokemon Go, els jocs analògics estan vivint una època daurada a través de formats clàssic com els jocs de taula, però també de nous espais com les Scape Rooms. Mai tanta gent s’havia reunit físicament per a jugar. Per què? De què parlem quan diem jocs analògics? Qui i on es juguen? Aquesta xerrada intentarà respondre aquestes i altres preguntes al voltant d’aquest vell/nou món.

Ho organitza: Alea

 

Danses tradicionals dels col·lectius migrants dels FOCCS

19 h. Plaça Sant Joan

Més de 40 Entitats i Col·lectius de migrants conformen el Fòrum Ciutadà per la Cohesió Social (FOCCS),  treballant per a la diversitat cultural. S'alça com una xarxa de xarxes, en la qual conflueixen diferents grups migrants, associacions de veïns, joves, entitats de la ciutat, que treballarà de forma periòdica creant propostes per a treballar amb la ciutadania de Lleida entorn a diferents eixos com: reforç de capacitats, cursos formatius, lluita contra els estereotips, tòpics i convivència…. arribant als diferents sectors del teixit ciutadà.

Una de les activitats que realitza és la exhibició de danses tradicionals de diferents parts del món, amb la finalitat de poder iniciar o ampliar el coneixement de cultures diferents a la ciutadania de Lleida.

La Dansa és una bona eina per a crear espais de confluència entre persones i col·lectius de migrants i la societat d’acollida d’aquests. Alhora els col·lectius de migrants es senten motivats per a conèixer una ciutat que els convida a expressar-se socialment i culturalment. La Dansa és un dels mètodes d’expressió més motivador i generador d’intercanvis culturals.

Vine a gaudir de les danses més folklòriques d’Equador, Bulgària, Camerún, Senegal  o Bolívia.

Ho organitza: El Fòrum Ciutadà per la Cohesió Social (FOCCS) i l’Àrea de Cooperació de l’Ajuntament de Lleida


Documental: Desert del Danakil (Eritrea)

19 h. Espai Orfeó

De totes les expedicions que ha fet,  l’Arcadi Climent, ànima del Lleida World Extrem, un equip d’esport extrem i concepte audiovisual, creuar a peu el desert del Danakil , assegura, ha estat la més difícil. Aquest cop, el passat mes d’abril, endinsant-se a l’infern per una de les seves portes de la Terra, per la zona volcànica de l’Erta Ale, ha vist perillar la seva integritat física. És una zona volcànica activa, considerada un dels punts mes inhabitables de la terra, amb temperatures que ronden els 60 graus. Encara que sembli mentida, aquí viuen els affar.

Ho organitza: Consell Participatiu de l’Espai Orfeó – Lleida World Extrem

Entrada lliure

 

Xerrada “a l’altra banda del filat”

19 h. Pista la Panera

Explicació en primera persona de projectes i experiències als camps de refugiats de Grècia. Hi haurà una exposició de fotos i passi d’un curt.

Ho organitza: La Sirollada

 

Trio Belda (estudis cromàtics per a diatònic)

20.30 h. Auditori municipal Enric Granados

Oksana Shymanska, piano / Carles Belda, acordió diatònic / David Esterri, contrabaix

N'Oksana Shymanska, en David Esterri i en Carles Belda s'han aplegat per gaudir i fer gaudir amb un repertori de cambra força peculiar. Amb piano, contrabaix i acordió diatònic viatgen per obres on l'estètica del clàssic i la cultura del tradicional viuen en simbiosi total. És per això que al repertori hi trobareu tangos d'en Piazzolla, Cançons i Danses  d'en Mompou, revisions jazzístiques eslaves o peces pròpies fetes a mida.

10 €/Reduïda: 8 €

 

P.A.W.N. Gang

22 h. Sala La Boite

Pretty Ass White Niggas Gang, més conegut com a P.A.W.N. GANG és un grup de música de trap en català, format a Barcelona l'any 2011 i d'influència swagger que ha anat creixent de manera exponencial a través dels videoclips pujats a la plataforma audiovisual de YouTube.

Ho organitza: La Boite

10€ taquilla/8€ anticipada

 

WEDNESDAY LIPS

22.30 h. Cafè del Teatre

Wednesday Lips ens avança les cançons del seu proper disc Cançons per fer i desfer

5 €

 

Plaça del Dipòsit

Aniversari UA1 LLEIDA RÀDIO

La ràdio de Lleida, està de celebració ja que ha complert 5 anys i vol celebrar-los amb tu i per això ha organitzat un concert a la plaça del dipòsit amb dos dels grups mes significatius de Lleida Xavi Boira i Pastorets Rock.

22.30 h. XAVI BOIRA i la seva banda amb la seva rumba i aquelles cançons que en un moment o altra tots els lleidatans hem cantat .

00 h. PASTORETS ROCK

"Pastorets Rock som una banda lleidatana formada fa gairebé 15 anys que basa el seu repertori en els temes més coneguts del cançoner popular català adaptades amb ritmes i arranjaments típics dels patrons moderns com el funki, l'ska o el rock dur. Tot plegat amanit amb dosis d'humor durant els nostres concerts".

Ho organitza: UA1 Lleida Ràdio

 

 

Pista la Panera

22.30 h. Bingollada

Hem transformat el bingo. Els números s’han transformat en cançons típiques, en balls i cants. Amb premis i molta diversió.

23.30 h. 2n Concurs de PDs horteres

Si vols ballar dalt d’un escenari com només t’atreveixes quan estàs sol a casa... ha arribat el teu moment. Ha arribat el teu concurs! Inscripcions a lasirollada@gmail.com

Ho organitza: La Sirollada