Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies "Let her try / Deja a ella probar" performance poètic de Maria Salgado a la Panera

"Let her try / Deja a ella probar" performance poètic de Maria Salgado a la Panera


MARIA SALGADO "LET HER TRY / DEJA A ELLA PROVAR"
PERFORMANCE

Dijous, 30 de gener

19. 30 h. Centre d'Art La Panera
Gratuït

María Salgado és una poetessa madrilenya. Treballa el llenguatge en les seves tres dimensions —oralitat, performance i escriptura— produint textos, audiotextos i accions que van donant cos a investigacions de llarg recorregut, moltes de les quals col·lectives, com les que realitza amb el compositor Fran MM Cabeza de Vaca i el Seminari Euraca. Partint del fet que el llenguatge és la tecnologia més barata que existeix» i sobre la base de moviments poètics anteriors (tan variats com Language o la tendència materialista de la poesia argentina dels noranta), el seu  treball amb aquest cop era sobre múltiples vies d'anàlisi i conformació (llenguatge o, traducció bastarda , lírica i analítica, desviament de la norma lingüística).

Let her try / Deja a ella probar pertany a la línia de treball que Salgado dedica a l’estudi de la poesia, en la qual aprofundeix en l’obra d’altres autors del passat cercant elements que reverberen en el nostre present. Aquí agafa
un fragment de Patriarchal poetry (1927), de Gertrude Stein, per fer-ne u na traducció comentada al castellà , un poema que destaca per la repetició i combinatòria d’un nombre escàs de frases curtes i precises. Alternant d’un idioma a l’altre, amb els seus  diversos accents i valències geogràfiques, moments de desconstrucció analítica dels versos de Stein donen pas a una recitació entonada de la traducció de Salgado, que va
augmentant en ritme i intensitat. L’acció actualitza el potencial feminista que s’allotja en els versos de Stein, que Salgado allibera en el desplaçament que provoca amb la seva traducció i performance.


Activitat emmarcada en la 11a Biennal d'Art Leandre Cristòfol i el programa del Pacto de Estado contra la Violencia de Género. Ministerio de la Presidencia, Relaciones con las Cortes e Igualdad, amb la col·laboració del Casal de la Dona, Lleida.

 

 

ALTRES ACTIVITATS

LA MÉS BONICA

Últim cap de setmana, dissabte 1 de febrer i diumenge 2 de febrer a les 12h

Tallers familiars de cap de setmana a partir del Col·lectiu La Más Bella