Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Lleida celebra el 50è Aplec de la Sardana de Lleida

Lleida celebra el 50è Aplec de la Sardana de Lleida

Lleida celebra el 50è Aplec de la Sardana de Lleida

autor del cartell: Toni Pontí

Un aniversari històric organitzat per l’Ajuntament de Lleida i el Centre Cultural Lleidatà de Dansaires, Club Esportiu Huracans, Grup Sardanista Balàfia, Grup Sardanista Montserrat i amb la col·laboració de Clos Pons, Llaràs, La Caixa, Federació Sardanista de les comarques de Lleida – no sé si es correcte, si estan tots els organitzadors i els col·laboradors.

Dissabte 24 de setembre el Turó de la Seu Vella de Lleida serà l’escenari d’aquesta cita ineludible pels aficionats a la sardana.

Aquest any, a banda del propi aniversari de l’Aplec, hi ha una altre motiu de celebració, que és la incorporació del llegat musical de Josep Prenafeta als fons de l’Arxiu Municipal de Lleida.

En aquesta edició de l’Aplec, la seva darrera sardana, “Laura, sonarà per primera vegada a Lleida. També cal anunciar l’estrena de la sardana “A l’ombra de la Seu Vella” d’Amadeu Escoda i la interpretació de “Lleida, Ciutat Pubilla”, la peça de Ricard Viladesau que es va estrenar el 1961, l’any en què Lleida es va convertir en la segona ciutat pubilla de la sardana.

La celebració s'emmarca en els actes de l'avant festa de les Festes de la Tardor de Lleida.