Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Lleida celebra el Dia Mundial de la Poesia

Lleida celebra el Dia Mundial de la Poesia

Partint d’un poema concret de Josep Vallverdú, “Un home és com un arbre”, del seu poemari “De signe cranc” del 2009, es va proposar que l’alumnat de l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol, en les diverses disciplines de la creació plàstica, creessin de bell nou noves propostes artístiques inspirades en aquest poema. El resultat es farà visible i públic el proper dimarts, coincidint amb aquesta efemèride
Lleida celebra el Dia Mundial de la Poesia

©Ajuntament de Lleida

Lleida celebrarà d’una manera molt especial el Dia Mundial de la Poesia. I és que partint d’un poema concret de Josep Vallverdú, “Un home és com un arbre”, del seu poemari “De signe cranc” del 2009, es va proposar que l’alumnat de l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol, en les diverses disciplines de la creació plàstica, creessin de bell nou noves propostes artístiques inspirades en aquest poema. El resultat es farà visible i públic el proper dimarts, coincidint amb aquesta efemèride.

El regidor de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica, Jaume Rutllant, acompanyat del director de l’EAM, Carles Bordons, ha presidit aquest divendres la presentació dels actes del Dia Mundial de la Poesia.

Aquesta és la quarta vegada que la Regidoria de Cultura proposa fer un projecte compartit sumant diferents llenguatges i àmbits de la cultura amb l’EAM.

En les 4 ocasions el motiu de la complicitat ha partit de l’àmbit literari per  expandir-lo a l’àmbit de les arts plàstiques per tal de sumar llenguatges i sinergies de la cultura de forma transversal.

En aquesta ocasió la proposta era celebrar el Dia Mundial de la Poesia en clau Centenari Josep Vallverdú.

El procés de la proposta ha consistit en diverses sessions de treball. En la primera es va explicar el projecte. Posteriorment la direcció i l’equip docent de l’EAM va acollir la idea i van començar a compartir-la amb alumnes de 2n cicle de totes les disciplines impartides al centre. Es van crear 8 grups eclèctics de treball amb els alumnes.

La segona sessió de treball amb l’alumnat i professorat implicats i es va fer una aproximació a la figura i l’obra de Josep Vallverdú, amb la projecció d’un clip audiovisual sobre l’autor i un recital de poesia seva. L’alumnat, coordinat per l’equip docent, van dedicar un temps a crear equips i a idear projectes i documentar-los per presentar-los en una posterior sessió.

En la quarta i darrera sessió de treball els 8 equips van fer una presentació de cadascun dels projectes resultants, mostrant audiovisuals sobre el procés de creació, compartint els objectius i presentant maquetes dels projectes a materialitzar.

De tots els treballs presentats, se n’ha triat un per materialitzar. El resultat final es podrà veure dimarts 21 de març durant tot el dia a la plaça Paeria. En total han participat 42 alumnes de l’EAM liderats per 12 professors.

A les 19 hores s’inaugurarà la mostra de projectes que es podrà visitar fins passat Sant Jordi a la seu de l’Escola d’Art Leandre Cristòfol (carrer .La Palma núm.12 de Lleida).