Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies LLEIDA PRESENTA: INTANGIBLE. FESTIVAL D’ART__TECNOLOGIA COM A REFERENT DE CREACIÓ D’ART, CULTURA I TECNOLOGIA A LLEIDA

LLEIDA PRESENTA: INTANGIBLE. FESTIVAL D’ART__TECNOLOGIA COM A REFERENT DE CREACIÓ D’ART, CULTURA I TECNOLOGIA A LLEIDA

LLEIDA PRESENTA:  INTANGIBLE. FESTIVAL D’ART__TECNOLOGIA  COM A REFERENT DE CREACIÓ D’ART, CULTURA I TECNOLOGIA A LLEIDA

© Tallers Torrents

La primera edició de la Mostra se celebrarà a Lleida entre el 27 d’octubre i el 6 de novembre 2022 en diferents espais de la ciutat de Lleida i compta amb la col·laboració de tot el teixit cultural i formatiu de la ciutat

INTANGIBLE. Festival d'art_tecnologia és el nom del nou esdeveniment cultural i audiovisual de la ciutat de Lleida que té com a objectiu destacar els processos creatius en joc en un ampli ventall de formes estètiques i subratllar el fort vincle entre art i tecnologia. Amb la finalitat de convertir la ciutat en un laboratori de creació i aprofundir sobre l’acte creatiu es presentaran diferents activitats i projeccions relacionades amb l’art, la cultura i la tecnologia reunint propostes d’àmbit local, nacional, estatal i internacional. Instal·lacions artístiques, projeccions urbanes amb vídeo mapping, actuacions en viu audiovisuals, conferències i tallers tindran lloc al voltant de temes variats com l'acte creatiu, l'ètica a la informàtica, videojocs, xarxes socials, intel·ligència artificial, l'algoritme en l'àmbit creatiu, els NFT (Non-fungible token / Token no fungible), el tractament dels sons, la càmera fosca, ús de drones, apropiació, etc. són exemples de propostes que es podran veure del 27 d’octubre al 6 de novembre del 2022 en diferents espais de la ciutat.

Sota la direcció artística del creador Antoni Pinent (Lleida, 1975) la primera edició d’INTANGIBLE. Festival d'art_tecnologia presenta una programació on el ventall de sinèrgies establertes entre totes les institucions culturals i formatives de la ciutat de Lleida i tenen cabuda. En paraules del mateix director destaca que “la voluntat d’INTANGIBLE. Festival d'art_tecnologia és aprofundir en el misteri de la creació artística, a través de propostes d’última tecnologia i apropar-la a un públic heterogeni i ampli. Amb una mirada oberta al passat, present i futur.”

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha explicat que amb aquest festival es pretén impulsar la política cultural en l’àmbit creatiu i celebra la cohesió de les institucions de la ciutat “sempre és sinònim de bona salut que les institucions se sumin a la iniciativa presentada des de l’Ajuntament”

La sala Alfred Perenya ha acollit aquest matí la presentació del festival on s’ha donat a conèixer el cartell, obra de David Torrents (Taller Torrents) i la pàgina web, elaborada per Maximiliano Viale (EMEXS). La idea és que cada edició d’INTANGIBLE. Festival d'art_tecnologia versi sobre un element intangible. En aquesta primera edició es dotarà de protagonisme a l’aigua i la idea de la intangibilitat d’aquest líquid. En paraules del dissenyador Torrents “La idea conductora de la part curatorial d’aquesta primera edició, està molt lligada a l’aigua. Per aquesta raó hem treballat el cartell per tal que formalment, tant en la seva versió estàtica com animada, ens convidi a descobrir el nom del festival i tots els seus elements sota un tel líquid camaleònic. El grafisme ens recorda que aquest és un festival per anar-ne descobrint i degustant a poc a poc tot el seu contingut. Una proposta visual contemporani que ens posa en sintonia amb la resta de festivals europeus d’aquesta índole.”

Una visita guiada vista des del cel amb drone de la canalització del riu Segre i d’altres espais de la ciutat, amb Oficina de Turisme de Lleida conduit per Olga Paz; un concert fluvial al riu Segre, a càrrec de la creadora Agnès Pe o un vídeo mapping desenvolupat pel col·lectiu Telenoika que versarà sobre el 40è aniversari de la riuada a Lleida (nov. 1982), són tres de les activitats previstes que giraran entorn d’aquest eix temàtic.

La convidada internacional per aquesta primera edició serà l’artista britànica Vicki Bennett / People Like Us, amb presència en format expositiu on podrem endinsar-nos al seu univers creatiu, complementat amb una conferència (CaixaForum) i una performance audiovisual en viu a l’Espai Orfeó.

 

Primera vegada que s’uneix tot el teixit cultural de Lleida

El nou festival compta, per primera vegada en qualsevol esdeveniment cultural, amb la col·laboració de bona part dels agents i institucions culturals de la ciutat de Lleida. Cal destacar el suport del CaixaForum Lleida, on s’hi  podrà veure una sessió de cinema amb 35 mm amb música en directe i la col·laboració de la Fundació Sorigué que permetrà gaudir en directe d’un procés creatiu a la biblioteca de la Fundació i una trobada amb el seu autor, Miguel López-Remiro. Aquesta primera edició compta amb el suport de la Diputació de Lleida, a través de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Fundació la Caixa, Fundació Sorigué, Universitat de Lleida, Escola Catalana de Cinema i Televisió, Centre d’Estudis Ilerna, Fundació Orfeó Lleidatà, Turisme de Lleida, Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol, Teatre Municipal de l’Escorxador, Auditori Municipal Enric Granados, Museu de l’Aigua, Museu d’Art Jaume Morera i Centre d’Art la Panera.

 

Seu del Festival

La seu de la primera edició d’INTANGIBLE. Festival d'art_tecnologia se situarà a l’edifici de l’actual Museu d’Art Jaume Morera de Lleida, on els tres espais acolliran les instal·lacions artístiques i es realitzaran els tallers que s’hi han programat. A més de ser el punt d’informació de l’esdeveniment es pretén convertir el centre de l’avinguda Blondel amb un lloc de trobada de creadors i públic. Cal destacar la presentació de l’exposició del 25è aniversari de l’escultura pública “L’arbre Paer” de Benet Rossell, a partir de diferents materials cedits i testimoniats per Cristina Giorgi, vídua de Rossell, l’arquitecte Jaume Artigues partícip del projecte, entre d’altres. La seu romandrà oberta del 27 al 29 d'octubre, de 10 a 14 h i de 17 a 20 h. Diumenge 30, dilluns 31 d'octubre i dimarts 1 de novembre, de 10 a 14 h. Del 2 al 6 de novembre, de 10 a 14 h i de 17 a 20 h. Les entrades per a accedir a les activitats són gratuïtes, exceptuant les sessions que tindran lloc al CaixaForum Lleida i el concert a l’Auditori Enric Granados.

 

Antoni Pinent (director artístic del festival)

Antoni Pinent és nascut a Lleida i gaudeix d’una brillant trajectòria internacional com a curador independent d'art contemporani, artista visual, film curator, programador, cineasta experimental i d’animació. Ha estat professor convidat en diferents museus , centres culturals d'art, cinemateques, escoles de cinema i universitats.

Actualment treballa entre Barcelona, Los Àngeles (Ca. EUA) i Venècia (Itàlia).

 

Podeu veure la presentació de l’acte al canal de YouTube de la Paeria aquí

 

MÉS INFORMACIÓ

Premsa Intangible

973 700 325

comunicacio.intangible@paeria.cat

1