Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Regidoria de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica de l'Ajuntament de Lleida
Regidoria de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica de l'Ajuntament de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies Lleida torna a celebrar la Festa de la Música

Lleida torna a celebrar la Festa de la Música

Lleida torna a celebrar la Festa de la Música

@Ajuntament de Lleida

REGIDORIA DE CIUTAT I CULTURA

La catorzena edició tindrà lloc aquest dissabte, 19 de juny, a la plaça de la Sardana del Turó de la Seu Vella

El Dia de la Música s’emmarca dins de les activitats de l’Estiu en Viu que proposa tres espectacles més aquest cap de setmana

Lleida tornarà a celebrar la Festa de la Música aquest dissabte, 19 de juny, durant tot el dia. El paer en cap, Miquel Pueyo, i el regidor de Ciutat i Cultura, Jaume Rutllant, han presentat la catorzena edició del Dia de la Música que, enguany, com a novetat, es durà a terme en un escenari únic situat a la plaça de la Sardana del Turó de la Seu Vella. A la presentació també han assistit la directora de l’Auditori Municipal Enric Granados, Puri Terrado, així com representants de la desena d’escoles i formacions de música que hi actuaran.

Pueyo ha recordat que la celebració de la Festa de la Música o Dia de la Música és una commemoració internacional que té lloc el dia 21 de juny, coincidint amb el primer dia del solstici d’estiu i el dia més llarg de l’any. A Lleida se celebrarà dissabte, 19 de juny, per tal de fer-lo més festiu i participatiu.

Aquesta festivitat, que fou creada per Jacques Lang, ministre de cultura francès, la primera edició de la qual es va celebrar ser el 21 de juny de 1982, s’ha internacionalitzat de tal manera que més de 250 ciutats i 120 països secunden aquesta iniciativa. (tall de veu alcalde)

Per la seva part, Rutllant ha posat de relleu que “atès que l’any passat no es va poder celebrar per la situació sanitària, enguany -tot i que amb restriccions d’aforament i recinte perimetral- sí que la recuperem i, a més, l’emmarquem dins de la programació de l’Estiu en Viu de Lleida. (tall J. Rutllant)

Terrado ha explicat que “es tracta d’una festa musical popular i gratuïta. El públic té l’oportunitat d’escoltar i veure les actuacions de les escoles de música així com les formacions locals que aquest dia surten al carrer i s’encarreguen d’apropar la música als ciutadans. L'esdeveniment combina tots els gèneres musicals i es dirigeix a tot tipus de públic amb l'objectiu de popularitzar la pràctica musical, convertint l'aire lliure en el seu camp d'acció”.

En aquesta edició participaran unes 300 persones que pertanyen a la desena d’escoles i formacions lleidatanes que prendran part de la celebració:

L’entrada serà gratuïta, tot i que caldrà fer reserva prèvia d’entrades (caldrà treure entrada per a cada actuació), hi haurà control d’aforament i se seguiran totes les mesures sanitàries per garantir la seguretat del públic.

Llistat de les 9 escoles i formacions participants : Conservatori i escola de música municipal de Lleida, L’Intèrpret, Taller de Músics, Escola d’Acordió de Lleida, Escola de Música de l'Orfeó, Escola Música Dalcroze, Bucs d’Assaig "El Mercat", Xaranga Bsumeta i la Banda Retocada.

 

Horaris actuacions

9.45 - 10 h. Banda Retocada (Batucada)

>>>per assistir a la sessió de la Batucada de la Banda Retocada cal agafar entrada a la sessió de l'Interpret de les 10 h

10.00 - 10.30 h. Escola de Música L’Intèrpret (Orquestra Simfònica)

10.30 h- Taller de Músics (Batucada)

>>>per assistir a la sessió de les 10.30 h de la Batucada del Taller de Músics cal agafar entrada a la sessió de Escola d’Acordió de Lleida de les 10. 45 h

10.45 - 11.15 h. Escola d’Acordió de Lleida (Acordionem-nos! Els acordions en concert)

11.30 - 12.00 h. Taller de Músics (Combo)

12.15 - 13.00 h. Escola de Música de l’Orfeó Lleidata (Soulfits / Combo 2)

13.15 - 13.45 h. Escola Música Dalcroze (Versions Pop-rock)

TARDA

17.30 - 18.00 h. Conservatori (Big Band)

18.15 - 19.30 h. Bucs d’Assaig (El Mudo Kon Voz/ abril/ Miarnaus)

19.45 - 20.25 h. Xaranga Bsumeta


4 propostes de l’Estiu en Viu per a aquest cap de setmana

A més de la XIV Festa de la Música, l’Estiu en Viu ha programat tres propostes més per a aquest cap de setmana.

Divendres, 18 de juny de 2021, a les 21.30 h, a la plaça de la Sardana de la Seu Vella actuarà We Bitches (Charlie Pee, Irene Minovas i Raquel Hervás) amb una Stand Up Comedy. Un espectacle, recomanat per a +118, que surt de Barcelona per visitar Lleida amb tres còmiques d’estils diferents. L’entrada és gratuïta amb reserva prèvia. Aforament limitat.

L’Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida torna a portar la música de cambra als barris de Lleida. En aquesta ocasió, amb el Quartet Amoenus, dissabte, 19 de juny de 2021, a les 18.00 i 19.30 hores, al centre cívic de l’Ereta i al centre cívic de la Mariola, respectivament. L’entrada és gratuïta amb reserva prèvia. Aforament limitat.

Dissabte, 19 de juny, a les 20.00 h l’Auditori Municipal Enric Granados acollirà la presentació del disc d’Emília Rovira “Amor i Ràbia”. Les entrades (Preu: 15 € (general) / 12 € (reduïda) es poden adquirir al web de LaTemporada i a les taquilles de l’Auditori, Teatre Escorxador o Teatre de la Llotja i a l’oficina de Turisme de Lleida.