Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Lleida torna a ser capital del ‘fado’ a Catalunya

Lleida torna a ser capital del ‘fado’ a Catalunya

Noves propostes musicals de Brasil, Madeira i París

La 7a edició del Festival Internacional de Fado de Lleida que organitza la Fundació Orfeó Lleidatà i l’Ajuntament de Lleida, sota la direcció artística de la cantant lleidatana Carolina Blàvia, tindrà lloc per setè any consecutiu a Lleida, i per primera vegada també a Barcelona, del 15 al 26 d’octubre amb tres concerts al Cafè del Teatre, un concert al Harlem Jazz Club de Barcelona, i activitats culturals paral·leles que tindran lloc al cinema Screenbox Funatic i a la cuina del Supermercat Sunka.

 

L’esdeveniment tindrà lloc del 15 al 26 d’octubre. Consulteu el programa.

Concerts al Cafè del Teatre

L’eix central seran els concerts al Cafè del Teatre, que es realitzaran el divendres 19 d’octubre amb la formació de Madeira Fado Funcho, liderada per Rosa Madeira, i que serà l’encarregada d’obrir el festival.

El dissabte 20, la cantant Jussara Silveira, vinguda expressament des de Brasil i acompanyada del pianista Itamar Assiere, ens oferiran un ‘fado singular’ amb influències de ritmes brasilers.

L’últim concert al Cafè del Teatre tindrà lloc el divendres 26, amb el trio vingut des de París, Fado Clandestino, que ens oferiran una innovadora interpretació del ‘fado’ a la parisenca. Tots els concerts començaran a les 22.30 h.

 

Concert a Barcelona

Com a novetat enguany el Festival aterra per primera vegada a Barcelona amb un concert al Harlem Jazz Club el diumenge 21 d’octubre, amb Jussara Silveira i Itamar Assiere.

 

Activitats culturals paral·leles

El Festival Internacional de Fado 2018 comptarà amb més concerts que mai, un total de 4, i completarà la seva programació amb activitats culturals paral·leles de dansa, gastronomia, cinema i art.

Així, el Cafè del Teatre acollirà l’exposició ‘Antonio Mestre. Tocando Historias’ sobre el reconegut músic i compositor portuguès. Aquesta mostra moments importants a escala social i cultural, tant a Portugal com a Brasil, de les vivències recollides en el llibre que el propi Antonio Mestre va escriure en els últims anys de la seva vida.

Paula Aguas, ballarina professional i filla Antonio Mestre, ens regala el seu art en una activitat prèvia al concert de Jussara Silveira i Itamar Assiere el dissabte 20 al Cafè del Teatre.

El dimecres 24 d’octubre tindrà lloc el Curs de cuina portuguesa amb el xef Antoni Rubies de l’Arrosseria Antoni Rubies, a les 19h a la cuina del Supermercat Sunka.