Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies "Llum, ombres i pregària", Quartet Teixidor

"Llum, ombres i pregària", Quartet Teixidor

"Llum, ombres i pregària", Quartet Teixidor

Zabetphoto

 

El Quartet Teixidor, formació resident de l’Auditori ens convida a gaudir de la seva música i tanca la temporada a l’Auditori.

El proper dijous, 7 de juny a les 20.30 h, El Quartet Teixidor ens oferirà el seu concert amb el títol Llum, Ombres i Pregària juntament amb Núria Garcia Pastor que acompanyarà el quartet de corda amb la seva viola.


Els sis quartets de Josep Teixidor són unes obres fonamentals per a entendre la implantació del gènere a Espanya a finals del segle XVIII. Hi utilitza procediments compositius dels grans mestres de l’època (Mozart, Haydn, Boccherini) buscant sempre un llenguatge propi. El resultat són uns quartets brillants i d’una gran originalitat, escrits en un estil personal ben reconeixible. En la peça del sevillà Joaquín Turina s’hi descriuen els moments previs que viu el torero abans d’entrar a la plaça, pregant a la capella mentre sent els sons que arriben de l’exterior. El meravellós quintet de Mozart, escrit el 1787, clourà el concert. Composta en Sol menor, tota l’obra (excepte l’últim Allegro) està imbuïda del caràcter fosc i tràgic propi d’aquesta tonalitat.

Programa:

I

Quartet n. 1 en Si b major Josep Teixidor (1752-1811/14)

Allegro non presto

Adagio

Minuet: Allegro

Allegro di molto

La oración del torero Joaquín Turina (1882-1949)

II

Quintet n. 4 en Sol menor, K 516 W. A. Mozart (1756-1791)

Allegro

Menuetto e Trio

Adagio ma non troppo

Adagio – Allegro

 

El preu de les entrades és 11 € i la reduïda 9 €. Podeu comprar les vostres entrades a la taquilla de l’Auditori de dilluns a divendres, de 17.30 a 20.30 h i també mitjançant el lloc web de l’Auditori i la temporada.

 

El públic que assisteixi al concert podrà gaudir d’un tastet de vins Analec.

NÚRIA GARCIA PASTOR, viola

Nascuda a Sabadell el 1984. Es gradua a l’ESMUC l’any 2007 amb el mestre Ashan Pillai, i realitza estudis de postgrau al Birmingham Conservatoire i al Trinity College amb la mestra Rivka Golani fins al 2009. Paral·lelament rep formació orquestral a la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya) i la Jonde (Joven Orquesta Nacional de España). En l’àmbit de la música de cambra, fou viola de Martinu Ensemble, amb qui obtingueren en 2n premi al Concurs de música de cambra Montserrat Alavedra el 2004. També fou membre del Quartet Albéniz i Alla Breve duo. Actualment toca en duo juntament amb el pianista Jordi Farran i forma part del trio Nuages . És viola de l’orquestra Terrassa 48 i Camera Musicae. Exerceix la docència a l’Escola Municipal de Música Pau Casals d’El Vendrell i l’EMK (Escola de música Kostka).

 

EL QUARTET TEIXIDOR

Quartet Teixidor
Violí: Irantzu Zuasti, Violí: Joan Marsol
Viola: Jordi Armengol, Violoncel: Xavier Roig


El Quartet Teixidor és el punt on es creuen les trajectòries professionals de quatre músics que, complementant el seu treball orquestral i pedagògic, desitgen aprofundir en el món de la música de cambra. Pren el nom del compositor, organista i teòric musical Josep Teixidor i Barceló (1752-1811/14).

Un dels principals objectius del Quartet Teixidor és donar a conèixer partitures desconegudes i interpretar-les al costat de les grans obres del repertori per a quartet de corda.

Paral·lelament, també s’interessa per la música dels nostres compositors actuals, enregistrant un CD amb quartets de Josep Lluís Guzman, Anna Cazurra i Jordi Capellas, i estrenant dues obres dedicades al grup: les Sis cançons populars catalanes per a quartet de corda de Narcís Bonet (2015) i Si vera somnia de Jordi Domènech (2016). Precisament el quartet fou convidat a tocar aquesta última obra al foyer del Gran Teatre del Liceu dins el cicle #OFFLiceu, dedicat a la música contemporània.

Des de la temporada 2013/2014, el Quartet Teixidor és quartet resident de l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida.

www.teixidorquartet.com