Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Marta Polo guanya la segona edició del Premi Lleida Visual Art

Marta Polo guanya la segona edició del Premi Lleida Visual Art

Marta Polo guanya la segona edició del Premi Lleida Visual Art

Hermínia Sirvent

Marta Polo guanya la 2a edició del Premi Lleida Visual Art amb el curtmetratge “Charnega. La identitat com a collage”

L’artista Marta Polo (Barcelona, 1979) ha estat guardonada avui amb el 2n Premi Lleida Visual Art, el guardó instituït per la Paeria amb l’objectiu de fomentar el món de les arts visuals a Lleida, donar suport als artistes audiovisuals i les seves obres i col·laborar en la difusió i coneixements dels llenguatges audiovisuals existents. L’obra guanyadora ha estat “Charnega. La identitat com a collage”, un curtmetratge que aprofundeix en la barreja de cultures de la societat actual i en la recerca de la identitat personal.

El jurat, format en aquesta edició pel director del Museu d’Art Jaume Morera, Jesús Navarro, el professor d’Història de l’Art de la Universitat de Lleida, Sandro Machetti, assessor artístic de la Fundació Sorigué, Julio Vaquero, directora del Centre d’Art Contemporani “la Panera”, Glòria Picazo, i el director de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida, Juan Ferrer, ha acordat adjudicar per unanimitat el Premi Lleida Visual Art a Marta Polo per “la capacitat de construir una història amb estil personal, partint d'una idea sobre la identitat perduda, i la recerca tant d'un personatge difús que ens retrotrau a un passat, un instant i un sentiment, com per l'original manera de entremesclar dues cultures dins d'un mateix marc emocional , revelat amb una eficaç voluntat de síntesi i bellesa plàstica, on destaquen tots i cadascun dels elements utilitzats en aquest exercici sobre la memòria que es mou d'una manera notable entre la idea i l'execució d'aquesta peça artística, que revela la potencial personalitat creativa de l'autora”.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va presidir l’acte de lliurament del premi a l’artista Marta Polo, juntament amb la tinenta d’alcalde i regidora de Cultura de la Paeria, Montse Parra, en un acte en què van ser presents diverses personalitats relacionades amb el món artístic i audiovisual lleidatà. El guardó, instituït per l’Ajuntament de Lleida per donar suport als artistes audiovisuals i les seves obres i col·laborar dels llenguatges audiovisuals, té una dotació econòmica de 10.000 euros. Un total de 22 treballs, majoritàriament de Lleida però també provinents d’altres ciutats, es van presentar en la segona edició d’aquest premi.