Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Mozart i Beethoven: el cim del Classicisme vienès a càrrec del Quartet Teixidor

Mozart i Beethoven: el cim del Classicisme vienès a càrrec del Quartet Teixidor

Amb aquest concert el Quartet Teixidor inicia la seva temporada un any més com a formació resident de l’Auditori Municipal Enric Granados.

El proper dijous 24 de novembre a les 20.30 h el Quartet Teixidor, quartet de Corda formació resident de l’Auditori, interpretaran inaugura el seu cicle de concerts amb la interpretació de compositors clàssics com Bach, Mozart i Beethoven.

El Quartet Teixidor  està format per Irantzu Zuasti (violí) , Joan Marsol, violí, Jordi Armengol ( viola)  i Xavier Roig (violoncel).

El Quartet Teixidor en aquest concert interpretarà els últims quartets de Mozart són una veritable condensació de tota la seva saviesa musical i un dels cims del Classicisme vienès. Va absorbir tots els elements musicals de la seva època però també va saber girar la mirada als mestres del passat per aprendre’n tot el que li mostraven. Bona prova d’això és la instrumentació per a quartet de corda de cinc fugues de El clave ben temperat de Bach.

 

QUARTET TEIXIDOR

El Quartet Teixidor neix l’any 2004 amb la intenció de donar a conèixer partitures oblidades i interpretar-les al costat de les grans obres del repertori quartetístic. Pren el nom del compositor, organista i teòric musical Josep Teixidor i Barceló (1752-1814), nascut a Seròs (Lleida), que va desenvolupar la tasca d’organista al Convent de las Descalzas Reales i a la Capilla Real de Madrid durant l’últim quart del segle XVIII i començaments del XIX. Se’n conserven, entre altres obres, sis quartets de corda, misses, motets de difunts, villancicos i sis sonates per a tecla. També és autor d’importants escrits sobre la teoria i la història de la música.

El Quartet Teixidor ha rebut classes de membres del Orpheus Quartet i del Quartet Casals. Ampliant el seu repertori, ha col·laborat amb els pianistes Joan Pagés, Santi Riu i Jordi Castellà, la mezzosoprano Marta Infante, el baríton Toni Marsol i el flautista Xesco Grau i el guitarrista Carles Trepat, amb qui ha enregistrat el disc “Sea strings” amb música d’Eduard Rodés.

Ha realitzat concerts per tota la geografia catalana i ha enregistrat per Catalunya Música. El 2008 fou convidat a tocar a la sala Josef Dobrovský de Brno (República Txeca), on interpretà música de Josep Teixidor, Eduard Toldrà i Xavier Gols.

Per la confecció dels programes de concert, un dels principals objectius del grup és presentar repertoris que combinin les grans obres del gènere (Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Dvorák, Brahms, Xostakóvitx…) amb obres infreqüents o oblidades de compositors catalans com Ramon Carnicer, Pau Marsal, Claudi Martínez Imbert, Felip Pedrell, Enric Morera, Enric Granados, Lluís Benejam i, evidentment, Josep Teixidor. Fruit d’aquesta tasca de recuperació del patrimoni musical, el quartet ha publicat un CD amb la música de cambra del compositor Celestino Vila de Forns (1829-1915). Paral·lelament, també s’interessa per la música dels nostres compositors actuals i enregistra un CD amb quartets de Josep Lluís Guzman, Anna Cazurra i Jordi Capellas. El Quartet Teixidor ha estrenat dues obres dedicades al grup: les Sis cançons populars catalanes per a quartet de corda de Narcís Bonet (2015) i Si vera somnia de Jordi Domènech (2016).

Des de la temporada 2013/2014, el Quartet Teixidor és quartet resident de l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida.

Aquest concert compta amb la col·laboració de vins Analec que oferirà una degustació del seu vi al finalitzar el concert.

 

Les entrades de tots els concerts es poden adquirir a la taquilla de l’Auditori de dilluns a divendres de 17:30 a 20:30 i el preu de tots ells  és de 10 € i la reduïda 8 €. Les entrades també es poden adquirir mitjançant el lloc web www.auditorienricgranados.cat