Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Música de Cambra d'Enric Granados a l'Auditori municipal Enric Granados

Música de Cambra d'Enric Granados a l'Auditori municipal Enric Granados

Música de Cambra d'Enric Granados a l'Auditori municipal Enric Granados

Francisco Fullana, violí

Divendres 4 de març, 20.30 h . Auditori municipal Enric Granado. 12 € i la reduïda 10 €

Granados en conversa: la música de cambra amb piano

José Menor, piano

Francisco Fullana, violí

Adolfo Gutiérrez, violoncel

Granados va desenvolupar una important car­rera interpretativa, no només com a solista sinó també com a músic de cambra, col·laborant amb musics com Pau Casals i Jacques Thibaud. A aquest últim va dedicar la seva Sonata per a Violí i Piano en La Major; una obra de la qual fins fa poc temps només es coneixia el primer moviment. Els manuscrits del segon i del quart moviments, i d’un probable tercer, no van poder ser estrenats en vida del compositor. La inesperada mort de Granados al Canal de la Manxa, després de tornar de Nova York, just va passar al moment en què, no tan sols estava tenint un gran reconeixement internacional com a compositor, sinó que musicalment, també estava mostrant un important desenvolupament del seu estil.

Aquest concert vol retre homenatge al desen­volupament del compositor en el terreny cam­brístic, incorporant també obres tan conegudes i interpretades com el Trio.

Cal destacar la qualitat dels músics que interpretaran l’obra de cambra de Granados.


José Menor

és un artista que desafia qualificatius, presen­tant-se tant com a ambaixador dels nostres compositors històrics (Granados, Albéniz), o com a “revolucionari del seu instrument” (Hèctor Parra), explorant l’avantguarda més innovadora i incloent les seves pròpies obres.

Els seus darrers compromisos al 2015 inclouen el seu debut al Schwetzinger SWR Festspiele a Alemània in­terpretant el primer recital monogràfic d’Hèctor Parra; el seu debut al festival Progetto Martha Argerich a Lugano, Suïssa tocant Messiaen; i recitals al Festival Internacional de Granada i al Palau de la Música Catalana de Barcelona (en aquest cas interpretant les obres completes de Parra), altaments lloat per la premsa.

Dels seus propers compromisos cal destacar la propera gira internacional commemorativa d’Enric Granados, on ressalta el recital al Carnegie Hall de Nova York a la data del centenari (24 Març 2016), i altres compromisos importants on interpretarà Goyescas i programes monogràfics de Granados: Festival Progetto Martha Argerich a Lugano, Suïssa; Meet in Beijing Arts

Festival per la gira a Xina; Passionskirche a Berlín; o el concert inaugural de temporada al DiMenna Arts Center de Nova York, entre molts d’altres.

José Menor és el pianista resident dels anys Granados (2016-2017) a l’Auditori Enric Granados de Lleida i va inaugurar el passat 28 de gener l’Any Granados amb la interpretació de “Goyescas”

 

Francisco Fullana, violí

El jove violinista ha guanyat importants concursos internacionals i gaudeix d’una prometedora carrera internacional i és aclamat per les seves actuacions tan a Europa com als Estats Units.

Durant l’última temporada Fullana ha debutat amb l’Orquestra de la Comunitat de Madrid sota la direcció de Victor Pablo Pérez. i també amb la Pacific Symphony Orchestra, la San Petersburg State Symphony i l’Orquestra Simfònica de Balears.

 

Adolfo Gutiérrez, violoncel

Gutiérrez col·laborarà i ha col·laborat amb directors com Eduard Schmieder, José Ramón Encinar, Antoni Ros Marbà, Anu Tali, Pablo González, Michael Thomas, Roberto Minckzuk, Rossen Milanv, Guillermo García Calvo, Riccardo Chailly, Charles Dutoit, Vladimir Jurowsky, Kristof Penderecki, Ton Koopman i Kent Nagano entre altres. També ha actuat amb la majoria de les orquestres espanyoles, així com amb orquestres internacionals com la London Symphony Orchestra, London Philharmonic, Royal Philharmonic, Gewandhaus Orkester, Montreal Symphony etc.

Adolfo Gutiérrez és el primer celista que ha enregistrat la integral de les Suites de Bach i les Sonates de Beethoven.

Actualment imparteix classes al Centre Superior Katarina Gurska.

 

Les entrades de tots els concerts es poden adquirir a la taquilla de l’Auditori de dilluns a divendres de 17:30 a 20:30 i el preu de tots ells  és de 12 € i la reduïda 10 €. Les entrades també es poden adquirir mitjançant el lloc web www.auditorienricgranados.cat