Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Neix a Lleida el ‘desDeCasa Fest’, un festival en streaming amb accent lleidatà

Neix a Lleida el ‘desDeCasa Fest’, un festival en streaming amb accent lleidatà

 

La iniciativa, que està impulsada per la plataforma cultural ‘Ilerdam Videas’ i vol promocionar els autors lleidatans, comença el cap de setmana del 18 i 19 d’abril amb música, seguirà el 25 i 26 amb literatura i també incorporarà arts escèniques amb taquilla inversa

Meritxell Gené, Xavier Baró, Alu Spear, Lauzeta, Eira, Jordi Mestre, Vernal, Javier Solo, Berta Puigdemasa, Antoni Tolmos, Xavier Monge, Mínim o Lo Pardal Roquer són algunes de les veus que nodreixen el cartell del primer cap de setmana amb protagonisme musical

En temps de confinament, la interrupció de la programació cultural als equipaments i a altres espais ha generat un augment d'iniciatives digitals gratuïtes que forneixen les llars de propostes diverses. És en aquest marc que ha sorgit el ‘desDeCasa Fest’, un nou festival en línia  de música, literatura i arts escèniques a Lleida, que irromp per anar més enllà mitjançant un sistema de taquilla inversa. És a dir, l’espectador decidirà quan val cada espectacle, performance o concert i podrà aportar el que vulgui, pugui o consideri un cop finalitzat l’esdeveniment. Les aportacions del públic aniran destinades directament als músics via les plataformes Bizum o PayPal.
El tret de sortida del desDeCasa Fest, que neix amb l'esperit d'enaltir l'ofici dels artistes lleidatans i reivindicar la seva tasca, tindrà lloc el cap de setmana del 18 i 19 d'abril en la seva part musical i el cap de setmana del 25 i 26 d’abril en la part de literatura i arts escèniques.
Meritxell Gené, Xavier Baró, Alu Spear, Lauzeta, Eira, Jordi Mestre, Vernal, Javier Solo, Berta Puigdemasa, Antoni Tolmos, Xavier Monge, Mínim o Lo Pardal Roquer són algunes de les veus que nodreixen el cartell d'una primera edició (18 i 19 d’abril) amb la música com a gran protagonista. En principi, el festival estava pensat per a 12 músics, però l’interès que ha generat la iniciativa ha motivat que finalment siguin 18 les agrupacions musicals que oferiran els seus concerts, tot i que el festival està obert a noves incorporacions.
Les lletres i les arts escèniques prendran el relleu el següent cap de setmana (25 i 26 d’abril) amb lectures i dramatitzacions en directe per part d’autors i actors que donaran a conèixer les seves obres i interactuaran amb el públic que hi vulguin participar.
Les actuacions en viu, d'uns 30 minuts de durada, es duran a terme als comptes d'Instagram dels participants. Posteriorment, es penjaran al canal de Youtube i a la pàgina del festival per facilitar-ne la visualització.
La programació es pot consultar al web del festival

PROGRAMACIÓ desDecasa Fest

dissabte, 18 i diumenge, 19 d'abril de 2020

Tastos musicals de 30 minuts

DISSABTE, 18 d’abril
17.00 h Eira
17.30 h Blindpoint
18.00 h Antoni Tolmos
18.30 h Meritxell Gené
19.00 h Xavier Baró
19.30 h Javier Solo

 

 

DIUMENGE 19 D’ABRIL

11.30 h Guada Gadino
12.00 h Xavier Monge
12.30 h Lauzeta
13.00 h Jordi Mestre
13.30 h Joan Blau
14.00 h Mínim
17.00 h Berta Puigdemasa
17.30 h Lo Pardal Roquer
18.00 h Lluís Sànchez (Vernal)
18.30 h Alu Spear
19.00 h Ephona
19.30 h Sissa Viva

APORTACIONS VOLUNTÀRIES DELS ESPECTADORS

L'aturada de les actuacions en viu ha generat una seriosa manca d'ingressos als professionals del món de les arts, que els impulsors d’Ilerdam Videas (Pilar Bosch, Carles Hernàndez, Jordi Prenafeta i Carme Trigueros), confíen a minimitzar a través de les aportacions voluntàries dels espectadors mitjançant plataformes com Bizum i PayPal. El ‘desDeCasa Fest’ pretén, a més, gestar llocs de trobada virtuals entre públic i autors i donar a conèixer les seves creacions artístiques.
El desDeCasa Fest està organitzat per la xarxa cultural Ilerdam Videas amb el suport del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Lleida, el Consell Comarcal del Segrià, l'Orfeó Lleidatà, i amb la col·laboració de Comunicant Bona Premsa iSilvinaction.

SOBRE L’ASSOCIACIÓ ILERDAM VIDEAS

Ilerdam videas (Vegis Lleida) és l’expressió maleïda que els romans feien servir per reflectir la desventura que suposava el desterrament a l’erma i extrema Terra Ferma. Però Lleida ha trencat fa dies el malefici i avui dia, a banda de ser una ciutat amb una mida pràctica i amable és plena de talent i activitat en molts àmbits, no només el cultural: gent de primera fila en investigació biomèdica i agroalimentària, genis en TIC i grans empreses exportadores punteres en el seu sector han posat Lleida en el mapa.
Lleida bull en creativitat i en qualitat de programació hi ha cada dia esdeveniments cul- turals com per omplir dues agendes i no falta públic interessat a omplir els esdeveniments. Però no es pot tenir curiositat per allò que no sabem que existeix. Ilerdam Videas opina que fa falta impulsar una bona plataforma de difusió.
Els impulsors d’Ilerdam Videas: Carles Hernández, Jordi Prenafeta, Pilar Bosch i Carme Trigueros.
És per això que van sorgir grups de difusió cultural per Whatsapp, així com altres iniciatives que s’ofereixen com a plataformes on donar a conèixer més abastament el que es fa a Lleida en l’àmbit cultural, iniciatives com ara elsl blogs Silvinaction o apps com Sharify en són un bon exemple.
Des d’Ilerdam Videas recorden que “en els grups de difusió donem a conèixer aquestes eines, però, sobretot, pengem cartells dels esdeveniments perquè els membres s’anotin a l’agenda allò que els interessa. Vam veure, després de quasi un any de compartir esdeveniments, la necessitat de posar-nos cara i fer xarxa i amb aquest propòsit vam proposar trobar-nos el dia 29 de cada mes perquè vagi variant el dia de la setmana i així donar l’opció d’assitir-hi a tothom”
L’objectiu principal, fer xarxa, ve acompanyat de la idea de ‘fer tribu’ i de generar sinergies entre els participants. De fet, de la primera trobada, que es fa fer el 29 de gener amb la participació d’unes 60 persones, han sorgit un parell de col·laboracions que ja estan en marxa, i segurament moltes més que arribaran), i la de ‘fer tribu’.