Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Nit de Concessió dels Premis Literaris - La nit literària de Lleida

Nit de Concessió dels Premis Literaris - La nit literària de Lleida

Gairebé una seixantena d’obres opten als Premis Literaris 2018 en la 35ena edició del Premi d’assaig Josep Vallverdú i la 23ena edició del Premi de poesia Màrius Torres

35è Premi d’assaig Josep Vallverdú
23è Premi de poesia Màrius Torres

La Nit literària de Lleida se celebrarà el divendres 16 de novembre en el marc de l’Auditori Enric Granados, a les 19h.

La concessió pública del trenta-cinquè  Premi d’assaig Josep Vallverdú i del Premi de poesia Màrius Torres, que enguany arriba a la seva vint-i-tresena edició, convocats per l’Ajuntament de Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, es durà a terme en el decurs d’una gala literària conduïda  per l’escriptor i  periodista Martí Gironell.

La participació d’autors d’arreu de Catalunya als premis literaris de Lleida ha depassat el mig centenar  d’originals, 39  dels quals concursen en el premi de poesia Màrius Torres  i un total de 18, que opten al premi d’assaig Josep Vallverdú.

El jurat del Premi d’assaig Josep Vallverdú està format per Elena Casacuberta, Salvador Giner, Teresa Iribarren, Josep M. Sala-Valldaura i Màrius Serra.

El jurat del Premi de poesia Màrius Torres està format per Josefa Contijoch, Xavier Macià, Jordi Marrugat, Eduard Sanahuja, i Cèlia Sànchez- Mústich.

L’acte públic donarà a conèixer els guardonats en les dues modalitats, amb qui el conductor de la vetllada, Martí Gironell,  mantindrà una tertúlia literària, que ens acostarà a les dues obres premiades i als seus autors respectius.

Com és habitual, la segona part de la gala oferirà un espectacle literari que enguany s’emmarca en la celebració del 80è aniversari del poeta JORDI PÀMIAS, recentment guardonat amb el  Premi Nacional de Cultura 2018.
L’estrena de l’ espectacle CAMP D’ALZINES. 80 anys de camí Pàmias, produït per l’Ajuntament de Lleida, ens acostarà  a la figura i l’obra del poeta de Guissona.


L’espectacle multidisciplinari pautat per un discurs audiovisual, estarà interpretat per l’actriu Sílvia Bel i l’actor Manuel Veiga,  amb la música en directe d’un duet de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida.