Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Nits d’estiu us ofereix “Liceu a la fresca” a la plaça Esteve Cuito (pati del Teatre Escorxador)

Nits d’estiu us ofereix “Liceu a la fresca” a la plaça Esteve Cuito (pati del Teatre Escorxador)

El canal 33 emetrà el dissabte 18 de juliol l’òpera, des de la platja de Sant Sebastià de Barcelona. La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Lleida acull aquesta retransmissió a la plaça Esteve Cuito (Pati del Teatre Municipal de l’Escorxador) a les deu de la nit.

El Gran Teatre del Liceu apropa l’òpera als municipis catalans amb Liceu a la Fresca. Després de Liceu a la Platja, el Teatre recupera aquesta activitat i l’estén per tot el territori amb l’objectiu de fer arribar l’òpera a nous i diversos públics. Coincidint amb els 15 anys de commemoració de la reobertura del Gran Teatre, La traviata de Verdi es podrà veure el proper 18 de juliol a 14 emplaçaments de tota Catalunya. Aquest projecte promou l’accés a l’òpera i la difusió de la lírica mitjançant muntatges i històries universals, d’interès per a tots els públics. El mateix dia, es realitzarà una acció d’audiodescripció per a persones invidents amb una nova aplicació pionera que s’integra dins dels smartphones i permet a la persona seguir l’audiodescripció des de qualsevol lloc de Catalunya. Barcelona Òpera Accés reforça el caràcter integrador del Liceu i permet l’accés a l’òpera per a col•lectius amb discapacitats específiques.

Barcelona (Plaça del Mar-Port de Barcelona, Palau Robert i Gran Teatre del Liceu), Cervera, Girona, Igualada, L’Espluga del Francolí, Lleida, Martorell, Puigcerdà, Tordera, Tortosa, Valls i Vielha són les 12 poblacions que s’uneixen a aquesta iniciativa, i retransmetran l’òpera La traviata a emplaçaments públics de cada ciutat. Aquesta difusió no seria possible sense TV3, que col•labora amb l’activitat Liceu a la Fresca amb la transmissió pel 33 de l’òpera i la difusió del senyal perquè es pugui seguir simultàniament per totes les localitzacions a partir de les 22:00h. Des de la platja de Sant Sebastià de la Barceloneta Carolina Rosich i Jofre Font conduiran la transmissió, explicant l’argument i detalls per entendre millor l’obra i, a la vegada, conversant amb el públic que segueix l’obra des d’allí.  

La traviata una de les òperes més grans del repertori operístic mundial torna el juliol al Gran Teatre del Liceu on s’ha representat 232 vegades. El director d’escena  i responsable de la coproducció Teatre del Liceu, Scottish Opera(Glasgow), Welsh National Opera(Cardiff), i Teatro Real (Madrid) és David McVicar, que dirigeix aquest drama operístic basat en la famosa novel•la “La dama de les camèlies” d’Alexandre Dumas fill. La direcció musical correrà a càrrec d’Evelino Pidó, prestigiós director d’orquestra que va debutar al Liceu el passat octubre amb el mateix espectacle.

Aquesta producció de La traviata relata la història de la Violetta, una cortesana que al llit de mort recorda la seva vida. L’espectacle, un atac directe a la hipocresia de la societat, és a la vegada una exaltació a la vida a i a les virtuts humanes, com la generositat, la compassió, el sacrifici i l´amor, que es veuen frustrats pel judici implacable d’una societat classista.