Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Nou curs dels Diàlegs culturals al Centre de Cultura Popular i Tradicional de Lleida

Nou curs dels Diàlegs culturals al Centre de Cultura Popular i Tradicional de Lleida

Divendres, 28 de novembre de 2014, a les 19:30 al Centre de Cultura Popular i Tradicional de Lleida, C/St. Martí s/n (baixos de l’església de St. Martí).


Conferència: La Festa Major de Tàrrega: origen, evolució i elements patrimonials, a càrrec d’Albert Fitó i Pi, estudiós de la festa i la cultura popular de Tàrrega.

Aquest proper divendres, es reprenen els Diàlegs Culturals al Centre de Cultura Popular i Tradicional de Lleida. Organitzat per l’Associació de Cultura Popular i Tradicional Aurembiaix, el cicle Diàlegs culturals, pretén aproximar al públic general els treballs que diversos estudiosos, acadèmics i universitaris, investigadors locals, actors i testimonis directes de pràctiques culturals, realitzen al voltant de la cultura popular i tradicional, especialment aquells relacionats amb els esdeveniments del calendari i els temps festius.

Per començar aquesta nova edició, hem convidat a l’Albert Fitó i Pi, que a través de la xerrada “La Festa Major de Tàrrega: origen, evolució i elements patrimonials”, ens aproparà la història i la vivència de la Festa Major de la capital de l’Urgell, una festa que en els darrers anys ha estat objecte d’estudi i sobre la que s’ha articulat un moviment de recuperació d’antics elements i comparses, l'existència de les quals tot i que documentada s'havia perdut, però també de generació de noves figures i maneres de fer, tot plegat destinat a configurar un model propi.

Albert Fitó, ha viscut en primera línia aquest procés, tant en l’àmbit de l’estudi, que es veié materialitzat, entre d’altres en el Llibre La Festa Major de Tàrrega, (Col·lecció Natan, 2012), com en la participació activa des de l’Associació Guixanet, que ha estat l’entitat promotora de l'Àliga, lo Tossino, els Nans, el Ball d'Arquets, el Ball de Cavallets Moros i Cristians, els Targalets, els Grallers de la Barra, l'Home de la Barra, l'Eixideta, l'Eixida de Festa Major, de la recuperació de la Processó i el Seguici de les Santes Espines, i la Nit del Tararot.

ACPT. Aurembiaix