Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Nou curs dels Diàlegs culturals al Centre de Cultura Popular i Tradicional de Lleida

Nou curs dels Diàlegs culturals al Centre de Cultura Popular i Tradicional de Lleida

Conferència: El Bot del Pallars, a càrrec d’Ignasi Ros, Ecomuseu de les Valls d’Àneu, que ens  explicarà tot el procés de recuperació d’aquest instrument pallarès, i Sergi Llena,  músic

Dijous, 19 de novembre, a les 19.30h. Centre de Cultura Popular i Tradicional de Lleida

(C/St. Martí s/n. Baixos de l’Església de Sant Martí)

Com sonava el Bot del Pallars? En aquesta sessió de Diàlegs Culturals, organitzada per l’Aula de Sons de Lleida i l’Associació de Cultura Popular i Tradicional Aurembiaix, i que obre el nou curs de xerrades que tindran lloc al Centre de Cultura Popular i  Tradicional de Lleida (C/St. Martí s/n. Baixos de l’Església de Sant Martí), podrem descobrir la sonoritat d’aquest sac de gemecs que al Pallars es coneixia com a Bot. El nom popular deriva del bot de pell de cabra que utilitza l’instrument per a l’emissió de so. Aquesta recuperació ha estat fruit d’un procés de reconstrucció que ha durat dos anys i que ha agafat com a model les restes d’un bot de gemecs que recollí Ramon Violant i Simorra (Sarroca de Bellera 1903- Barcelona 1956)  a Vilella, municipi de Sarroca de Bellera, Pallars Jussà, i que actualment són al Museu Etnològic de  Barcelona. L’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, juntament amb l’Escola Folk del Pirineu,  ha dut a terme el projecte de recuperació d’aquest instrument amb la col·laboració del luthier i músic, Pierre Rouch, del poble d’Herran, vall d’Arbàs (Haute-Garonne), a pocs  quilòmetres del Pallars.

La xerrada anirà a càrrec d’Ignasi Ros, Ecomuseu de les Valls d’Àneu, que ens  explicarà tot el procés de recuperació d’aquest instrument pallarès, i Sergi Llena,  músic, que mostrarà l’instrument, explicarà la seva morfologia i farà una petita audició de bot de gemecs.