Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Nova edició del ‘Xino-Xano pel Turó’

Nova edició del ‘Xino-Xano pel Turó’

Nova edició del ‘Xino-Xano pel Turó’

@Turó Seu Vella

L’activitat es farà el 3 de setembre a les 20.30 h i consisteix en una passejada de 3 km per l’entorn del conjunt monumental, parant en alguns espais tancats habitualment al públic, per conèixer la història del turó

El Turó de la Seu Vella ha preparat una nova edició de l’activitat “Xino-Xano pel Turó” per al pròxim dia 3 de setembre. La proposta combina una caminada de gairebé 3 quilòmetres per camins de ronda, baluards, túnels i l’explicació d’històries que s’hi amaguen. El recorregut és també una descoberta de diferents espais del conjunt monumental que estan tancats habitualment al públic.

“Xino-Xano pel Turó” és una passejada que vol posar en valor la fortalesa militar construïda fonamentalment entre els segles XVII i XIX i que està inclosa dins de la Declaració del Conjunt Monumental del Turó i de la protecció del seu entorn de l’any 1995. La ruta comença a la Porta del Lleó i acaba al Baluard de la Reina, passant per diferents punts com el Parc de Santa Cecília, els Pous de Gel, alguns baluards i altres punts d’interès, com dos túnels i un refugi antiaeri, que ajuden a entendre l’apassionant història del turó.

L’horari de l’activitat és de les 20.30 h a les 22 h i el punt de trobada és la Porta del Lleó. Per participar-hi, cal fer inscripció prèvia a l’activitat. El preu és de 2 euros per persona i està prevista per a un màxim de 60 persones. El Consorci del Turó de la Seu Vella organitza l’activitat amb la col·laboració del Museu de l’Aigua.