Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Nova peça del trimestre al Roda Roda: 75 anys de Vespa

Nova peça del trimestre al Roda Roda: 75 anys de Vespa

Nova peça del trimestre al Roda Roda: 75 anys de Vespa

Nova peça del trimestre al Roda Roda: 75 anys de Vespa

REGIDORIA DE CULTURA, CIUTAT I TRANSICIÓ ECOLÒGICA

L’exposició, que es pot visitar fins a finals de desembre,compta amb 16 models diferents, que mostra l’evolució, dins un línia molt característica, de la marca

El regidor de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica, Jaume Rutllant, ha visitat avui, acompanyat dels membres del Vespa Club Lleida, la nova peça del trimestre al Museu Roda Roda: una exposició commemorativa dels 75 anys de la popular marca de motocicletes Vespa.

L’exposició compta amb 16 models diferents, que mostra l’evolució, dins un línia molt característica, de la marca. Hi destaca, per la seva singularitat, un Vespa 400, model de cotxe utilitari, produït durant poc temps i poc conegut. També inclou una versió de motocicleta amb sidecar, i altres models tots amb la seva particularitat. La mostra inclou dos vehicles que formen part de la Col·lecció municipal de vehicles històrics exposada al Museu Roda Roda. La resta de vehicles són peces de particulars cedides per a l’ocasió, tots ells membres del Vespa Club Lleida.

Aquest any 2021 es compleixen els 75 anys des de l’inici de la marca. L’any 1946 sortia de la fàbrica italiana de Pontedera la primera moto Vespa. Formava part del grup Piaggio & Co. SpA, històric fabricant de vaixells, trens, furgonetes, autocars, motors i avions. Les motos Vespa van aparèixer en el context de postguerra de la Segona guerra mundial, com a vehicle econòmic i popular, amb facilitat d’ús i de manteniment, i incorporava el motor de dos temps. El dissenyadors foren Corradino d’Ascanio i Mariano d’Este.

La primera versió fou la de 98 cc; un any més tard, va aparèixer ja la de 125 cc. L’èxit va ser immediat: de les 2.400 unitats del primer any, es va passar a produir-ne 60.000 l’any 1950, quan es van començar a produir en altres països. L’any 1953 va arribar a Espanya amb Moto Vespa SA, filial que l’any 1968 treu un vehicle propi, el Vespino. Al llarg dels seus 75 anys se n’han venut uns 18 milions d’exemplars, demostrant la qualitat del seu disseny i prestacions i gaudint d’una gran popularitat des dels seus inicis. Convertida en icona per a molts moviments juvenils i urbans, apareix en nombroses pel·lícules, com a símbol de llibertat i aventura, i compta amb nombrosos seguidors, com el Vespa Club Lleida.

L’exposició es pot visitar al Museu Roda Roda fins a finals de desembre de 2021, en els horaris habituals del museu (de dimarts a dissabte de les 11.00 a les 14.00 h i de les 17.00 a les 20.00 h, i els diumenges i festius de les 11.00 a les 14.00 h) amb entrada lliure. El museu es troba al carrer Santa Cecília 22, al costat dels Camps Elisis.