Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Noves activitats per als 225 anys del Dipòsit del Pla de l’Aigua

Noves activitats per als 225 anys del Dipòsit del Pla de l’Aigua

El dipòsit del Pla de l’Aigua és un dels espais més emblemàtics de Lleida, alhora que és encara desconegut per molts ciutadans. Amb motiu dels 225 anys de la finalització de l’obra del dipòsit, el Museu de l’Aigua ha organitzat un conjunt d’activitats de difusió per donar-lo a conèixer. Els primers actes van tenir lloc el passat mes de novembre, ja que a l’Arxiu Municipal es conserva la carta signada pel governador Blondel el 29 de novembre de 1792, on entregava l’obra a la ciutat.

Per aquests propers dies, les noves activitats previstes són:

El dissabte 17 de març, a les 12h, tindrà lloc la Ruta de les Fonts, un recorregut per l’obra del dipòsit i les fonts monumentals que es van construir a finals del segle XVIII. Permet endinsar-nos en la ciutat d’aquella època i trobar els vestigis en la Lleida actual.

El dissabte 24 de març, a la tarda, arribarà una proposta excepcional: el Concert AQUAtre. Els sons de l’aigua, a càrrec de LleidArt Ensemble. Aprofitant la sorprenent i inusual acústica de l’espai, que compta amb una reverberació de 7 segons, el compositor David Esterri ha escrit una obra adaptada a aquestes característiques sonores per tal de jugar amb els ecos i els seus efectes. La proposta consta de piano elèctric, flauta travessera, violí i contrabaix. La música de l’Esterri, la sonoritat de l’espai i la magnitud i  excepcionalitat del Dipòsit fan d’aquest concert una experiència arriscada, sorprenent i humida, en quatre sessions.

Les sessions tindran lloc a les 18.30h, a les 19.15h, a les 20.00h i a les 20.45h. L’entrada és gratuïta, i per assistir-hi només cal recollir una entrada prèvia a la Regidoria de Cultura (av. Blondel 64) a partir del 19 de març.

Finalment, per cloure els actes, el dissabte 7 d’abril, a les 10h, es farà la Ruta “La xarxa actual d’aigua a Lleida”, una sortida per descobrir el sistema d’aigües actual, amb visita al nou dipòsit de Lleida situat a Alpicat, 10 vegades més gran que el dipòsit del segle XVIII. Activitat en col·laboració amb Aigües de Lleida.

Totes les activitats són gratuïtes. Per a més informació i inscripcions, es pot trucar al telèfon 973 211 992.

A més a més, es pot visitar el dipòsit tots els dissabtes i diumenges de 12 a 14h, amb entrada lliure. S’hi pot veure la mostra “El projecte del dipòsit als arxius, amb reproduccions dels documents que van fer possible el dipòsit, en col·laboració amb l’Arxiu Municipal i l’Arxiu Capitular de Lleida.