Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Poesia, música i Enric Granados per celebrar Sant Jordi a l’Auditori de Lleida

Poesia, música i Enric Granados per celebrar Sant Jordi a l’Auditori de Lleida

Poesia, música i Enric Granados per celebrar Sant Jordi a l’Auditori de Lleida

David Ruano

Albert Guinovart i Marta Matheú protagonitzen un recital amb cançons i textos d’autors catalans.
El repertori il·lustra la relació de Granados amb el modernisme

El pianista Albert Guinovart i la soprano Marta Mathéu protagonitzen aquest divendres 22 d’abril a les 20.30, el recital de Sant Jordi a l’Auditori Municipa Enric Granados. En un programa que alternarà música i recitat de poemes, els dos intèrprets faran un recorregut per l’obra d’Enric Granados i altres compositors catalans que es van inspirar en textos de la Renaixensa i el Noucentisme al entre finals del segle XIX -en plena eclosió del Modernisme- i al llarg de tot el segle XX.

Així, el programa dedica la primera part íntegrament a l’obra d’Enric Granados, commemorant així el centenari de la seva mort. Partint de l’Allegro de Concert que interpretarà Albert Guinovart al piano, es podrà escoltar una selecció de les seves Tonadillas, cançons que ja s’han fet un lloc estable al repertori de concert. Al seu costat, es podran també escoltar obres menys freqüents, les Cançons catalanes, en què Granados explora plenament l’estètica modernista.

La segona part estarà dedicada a altres compositors catalans, començant pel mateix Albert Guinovart, que interpretarà els seus Valsos poètics (a la memòria d’Enric Granados), obra escrita l’any 2011 i que el mateix Guinovart ha enregistrat per a Sony Music amb un notable èxit de públic. Una acurada selecció d’obres de Toldrà, Mompou, Lamote de Grignon i Serra completaran el recital amb unes cançons que destaquen tant per la seva música com per la qualitat dels poemes en què es basen, i la pròpia Marta Mathéu anirà recitant durant el concert.

Les entrades es poden adquirir a la taquilla de l’Auditori Enric Granados, de dilluns a divendres de 17:30 a 20:30 ( dues hores abans del  concert). I també es poden adquirir per internet mitjançant el lloc web: www.auditorienrigranados.cat El preu de les entrades és 12 € i la reduïda 10 €.

 

Albert Guinovart, piano

Com a pianista ha tocat amb orques­tres com la Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Sinfónica de Madrid, Sydney Festival Orchestra, Gürzenich Orchester-Kölner Phi­larmoniker, Orchestre Nationale de Montpellier, Helsinki Philharmonic Orchestra, Orchestre Nationale de Toulouse, Israel Chamber Orchestra o Franz Liszt de Budapest.

En els seus recitals com a solista combina les seves obres amb les del gran repertori romàntic i clàssic. Ha enregistrat diversos discos amb obres de Joaquín Turina, Enric Granados, Isaac Albéniz, Albert Guinovart (Har­monia Mundi) Joaquín Rodrigo (EMI), Tangos simfónics (DECCA). El seu úl­tim enregistrament és per a SONY Internacional, amb els seus dos pri­mers concerts per a piano i orquestra amb The State Academy Symphonic Orchestra de San Petersburg dirigida per Vasily Petrenko, a més dels seus celebrats Valses Poetícos.

Es conegut també pels seus musicals: Mar i Cel (1988, 2004 i 2014) (premio Max a la millor composició 2006), Flor de Nit (1992 i 2014), Desconcerto Grosso (1994), Gaudí, el musical de Barcelona (2003), Paradís (2005) i La Vampira del Raval (2011), (premio Max a la millor composició 2012). També té dos Premis Butaca com a millor compositor (2008 per A la Toscana i 2012 per La vampira del Rava). En 2007 es va estrenar la versión alemanya de Mar i Cel (Der Himmel und das Meer) en l’Opernhaus de Halle, amb una nova orquestració simfònica.

En la seva vinculació amb el cinema ha creat la música per a diferents pel·lícules, entre les que destaquen El llarg hivern, dirigida per Jaime Cami­no i amb la que va obtenir diversos premis. També destaca la seva col·la­boració en l’orquestració de l’oscarit­zada banda sonora de The Artist.

En el terreny audiovisual, ha compost la sintonia d’algunes sèries televisives (Nissaga de Poder, Laberint