Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Parlem de Festa!: "El Ball de Cavallets de Lleida. Una història desconeguda"

Parlem de Festa!: "El Ball de Cavallets de Lleida. Una història desconeguda"

Dilluns 2 de maig

19h. Biblioteca Pública de Lleida

A càrrec de l’ACTP Aurembiaix i l’Esbart Dansaire Sícoris.

S’ha parlat tot sovint dels Gegants i del Marraco, dels castells, i fins i tot, fruit de la seves recents recuperacions, s’ha parlat també de la Moixiganga o el Ball de Moros i Cristians, però hi ha un seguit de grups i comparses de la festa que tot sovint queden més amagades, encara que hi són ben presents i reconegudes. Amb aquest Parlem de Festa! ens hem proposat començar a parlar-ne i ho farem centrant-nos en el Ball de Cavallets.

Els balls amb cavallets són un d’aquests elements festius que podem trobar escampats pràcticament arreu del món , i del qual, a Lleida, en tenim un exemple viu, un exemple que en la història recent ha anat variant la seva configuració i la seva manera d’actuar. Però no han estat els únics cavallets que han existit a Lleida, ja que en èpoques reculades, ja hi havien hagut d’altres comparses  d’aquest tipus.

En el Parlem de Festa!, doncs, fruit de la col·laboració entre l’Associació de Cultura Popular i Tradicional Aurembiaix i l’Esbart Dansaire Sícoris, i acollits un cop més per la Biblioteca Pública de Lleida i el Centre de Cultura Popular i Tradicional de Lleida, intentarem fer una aproximació des de les generalitats dels balls de cavallets, a les diferents tipologies que podem trobar a Catalunya, i fins a fer un repàs el més exhaustiu però també amè possible, sobre l’actualitat del ball, tot amanit amb imatges i música en directe per mostrar-nos una part indestriable del ball com són els músiques.

 

Ho organitza:  Centre de Cultura Popular i Tradicional de Lleida, Biblioteca Pública de Lleida, Associació de Cultura Popular i Tradicional Aurembiaix i l’Esbart Dansaire Sícoris.