Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies «POEMES SIMFÒNICS PER A GRAN BANDA», Banda Simfònica Unió Musical de Lleida

«POEMES SIMFÒNICS PER A GRAN BANDA», Banda Simfònica Unió Musical de Lleida

La Banda Simfònica Unió Musical de Lleida oferirà el diumenge 5 de març a les 19 hores un concert que forma part de la  temporada  hivern-primavera de l’Auditori Municipal Enric Granados.

Diumenge, 5 de març, 19 h. Sala 1. Auditori Municipal Enric Granados. Entrada: 10 € / Reduïda: 6 €

En aquest concert farem una selecció d’obres escrites en les darreres dècades del segle XX expressament per a banda simfònica. Hem volgut recordar al nostre públic que, més enllà de les transcripcions per a banda del repertori orquestral simfònic de sempre, hi ha una abundant i interessantíssima producció original per al nostre tipus de formació: veritables obres de concert de compositors cèlebres (com Spartacus, de Jan Van der Roost, o bé El Golpe Fatal, de Dirk Brossé), grans ‘poemes simfònics‘ de la música instrumental contemporània.

La Banda Simfònica Unió Musical de Lleida presenta en aquest concert quatre poemes simfònics compostos expressament per a Banda Simfònica, obres d'una gran dificultat tècnica escrites al segle XX i agosarades en els seus conceptes instrumentals. Algunes d'aquestes obres suposen estrenes absolutes en l'àmbit català de les Bandes Simfòniques, per la qual cosa la nostra proposta d'avui, animada per un impuls pedagògic, revesteix un cert caire d'esdeveniment històric. També recuperem avui una tradició gairebé centenària de les nostres Bandes Simfòniques: la d'obrir el programa amb la interpretació d'un pasdoble de concert.

 

Primera part
Del Perelló a Catarroja José Serrano
Armenian Dances Alfred Reed
Jericho Bert Appermont

 

Segona part
El Golpe Fatal Dirk Brossé
Spartacus Jan Van der Roost

 

La Banda Simfònica Unió Musical de Lleida (BSUMLLEIDA) neix al gener del 2014 fundada per sis músics professionals, docents del Conservatori de Música deLleida. Actualment, la Banda té 160 socis i, segons el format del concert, presenta a l'escenari una plantilla d'entre 60 i 95 músics, la majoria de Lleida però també una trentena procedents de moltes localitats de la província. Una de les característiques que dóna molta força al projecte musical de la nova Banda és el fet que són només els socis-músics els que trien el seu Director musical (cada tres anys) i no pas tots els socis o la Junta Directiva. Actualment, el Director Titular és el Mestre Esteve Espinosa.

La nova Banda es va pre-estrenar a la Festa de Moros i Cristians, el 18 de maig del 2014, i es va presentar oficialment el 10 de juny del 2014 amb un concert a l'Auditori Enric Granados, que l'ha acollit com a nova formació resident i l'ha inclòs entre les propostes musicals d'abonament. La Banda ha interpretat concerts simfònics a Lleida i comarques, i també a Itàlia.

La BSUMLLEIDA ha comptat amb la presència d'artistes convidats com el compositor i Mestre Antoni Serra Oribe, el pianista Santi Riu, els cantants Felipe Garpe i Serafín Zubiri (2015), i el Mestre Javier Enguídanos -Director Titular de la Banda Primitiva de Llíria- (2016). Ha actuat també (2016) amb Blaumut, un dels grups més importants de la música pop a Catalunya.

El preu de les entrades tenen una cost de 10 €, la reduïda: 6 € . Podeu adquirir les vostres entrades a la taquilla de l’Auditori, de dilluns a divendres  de 17.30 a 20.30 ( dues hores abans del concert) i al lloc web www.auditorienricgranados.cat