Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Premis Literaris 2014 : 31è Premi d’assaig Josep Vallverdú i 19è Premi de poesia Màrius Torres

Premis Literaris 2014 : 31è Premi d’assaig Josep Vallverdú i 19è Premi de poesia Màrius Torres

El divendres 14 de novembre es faran públics els veredictes dels jurats dels Premis literaris de Lleida convocats per l’Ajuntament de Lleida i la Diputació de Lleida a través de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (Premi d’assaig Josep Vallverdú i Premi de poesia Màrius Torres) en un acte literari a l’Auditori Enric Granados a les 7 del vespre.

 

La participació als dos premis ha estat força elevada, amb un total de 67 originals48 dels quals opten al 19è Premi de poesia Màrius Torres, amb una dotació de 6.000 € ,  i 19 originals que opten al 31è Premi d’assaig Josep Vallverdú, amb una dotació de  9.000 €.

La procedència d’originals ha estat diversa i d’àmplia representació territorial:  Lleida, Barcelona, Girona, Tarragona, Illes Balears, País Valencià, i fins i tot un original provinent de Madrid.

El jurat del Premi d’assaig Josep Vallverdú és conformat per Xavier Antich,  Salvador Cardús, Lluïsa Julià,  Cristina Pujades i Josep M. Sala-Valldaura, els dos darrers s’incorporen enguany renovant els llocs que havien ocupat Xavier Duran i Carme Arnau, que ja havien esgotat els 5 anys de permanència establerts per l’organització dels guardons.

Pel que fa al jurat del Premi de poesia Màrius Torres, els seus 5 membres són: Anna Aguilar-Amat, Margarida Ballester, Xulio Ricardo Trigo, i les dues noves incorporacions d’enguany, els poetes Josefa Contijoch i Xavier Macià, que renoven els llocs ocupats fins al moment per Antoni Clapés i Jordi Pàmias.

 L’activitat literària generada al voltant dels premis es concreta en dos actes:  el dimecres 12 de novembre es farà la presentació pública de l’obra guanyadora del’anterior edició del Premi d’assaig Josep Vallverdú 2013, La guerra des del Despatx Oval. Com els presidents nord-americans justifiquen l’acció bèl·lica en el seu discurs de l’autor Pere Franch (Doctor per la Universitat Ramon Llull on exerceix de professor de periodisme i relacions internacionals), editada per Pagès Editors.

Salvador Cardús, membre del jurat del Premi Vallverdú, serà qui es fa farà càrrec de la presentació de l’obra, juntament amb l’ autor i l’editor del llibre, a la sala Alfred Perenya a la seu de la Regidoria de cultura (Antic Casal de Joventut Republicana de Lleida, av. Blondel 64) a les 7 del vespre.

L’acte públic d’atorgament dels dos guardons, amb una durada aproximada de dues hores i adreçat al sector literari i al gran públic (amb accés gratuït amb invitació prèvia recollida  a la regidoria de cultura de l’Ajuntament de Lleida, aforament limitat fins exhaurir localitats) se celebrarà el divendres 14 de novembre a l’Auditori Enric Granados a les 7 del vespre, i serà conduït per l’escriptor Màrius Serra, que també moderarà la tertúlia literària amb els guanyadors o guanyadores dels premis.

 

En la segona part de la vetllada, s’estrenarà l’espectacle literari PAPERS EN UN CALAIX. Concepció G. Maluquer (1914-2014) produït per la regidoria de cultura de l’Ajuntament de Lleida, amb motiu del centenari del naixement de l’escriptora lleidatana Concepció Gonzàlez Maluquer. Un discurs audiovisual pautarà les actuacions escèniques de les actrius lleidatanes Núria Casado, Aitana Giralt i Núria Miret, i l’actuació musical de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, amb Jordi Castellà (piano i arranjaments) i Joan Sancho (violí).