Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies PREMIS LITERARIS DE LLEIDA 2016

PREMIS LITERARIS DE LLEIDA 2016

Martí Gironell conduirà la Nit Literària de Lleida 2016

Trenta-cinc treballs opten al Premi de poesia Màrius Torres i una dotzena al d’assaig Josep Vallverdú, que es lliuraran el pròxim divendres a l’Auditori Enric Granados

La segona part de la gala estarà dedicada a recordar la periodista i escriptora Montserrat Roig en el 25 aniversari de la seva mort

L’Ajuntament de Lleida també retrà un homenatge a Ramon Xuriguera al Cafè del Teatre, el 23 de novembre

L’escriptor i periodista Martí Gironell conduirà la Nit Literària de Lleida, on es lliuraran els premis d’assaig Josep Vallverdú i de poesia Màrius Torres, que se celebrarà el divendres 18 de novembre, a les 7 del vespre, a l’Auditori Municipal Enric Granados.

Gairebé mig centenar d’autors d’arreu de Catalunya opten enguany als premis literaris que convoca l’Ajuntament de Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida. Trenta-cinc d’ells ho fan concursant en el 21è premi de poesia i una dotzena, en el 33è premi d’assaig.
La gala, en què es donaran a conèixer els guardonats en les dues modalitats, mantindrà la tertúlia literària entre el conductor de la vetllada i els autors. Una conversa que ens acostarà a les dues obres premiades i als seus creadors.
El jurat del Premi d’assaig Josep Vallverdú està format per: Lluïsa Julià, Cristina Pujades, Josep M. Sala-Valldaura i Xavier Antich i Salvador Giner, que s’incorpora a l’equip del jurat enguany renovant l’antic membre del jurat Salvador Cardús.
Per la seva part, el jurat del Premi de poesia Màrius Torres està format per: Eduard Sanahuja, Xavier Macià, Josefa Contijoch, Cèlia Sànchez- Mustich i Jordi Marrugat, que s’incorpora com a membre del jurat del premi, renovant l’antic membre del jurat Xulio Ricardo Trigo.


En record de Montserrat Roig

La segona part de la gala oferirà un espectacle literari, en aquesta ocasió dedicat a recordar la figura i l’obra de Montserrat Roig, amb motiu del vint-i-cinquè aniversari de la seva mort.
L’espectacle, sota el títol ‘Montserrat Roig: paraules d’avui’, és una proposta dirigida per Maria Manau i Frederic Roca, amb dramatúrgia de Mariona Casanovas, que interpreta ‘l’alter ego’ de l’autora barcelonina en escena, i que compta amb la participació musical d’Emili Cuenca.
Com a acte paral·lel dels Premis, també serà presentada públicament l’obra ‘Amor de fet’,  guanyadora del Premi de poesia Màrius Torres 2015,  del poeta Jordi Virallonga.


Homentage a Ramon Xuriguera

A banda de la Nit Literària, enguany, a més, s’escau una commemoració especial en el terreny de les lletres de casa nostra: el 50è aniversari de la mort de l’escriptor de Menàrguens Ramon Xuriguera, a qui la ciutat de Lleida retrà el reconeixement que es mereix el proper 23 de novembre, al Cafè del Teatre, a les 7 del vespre, amb entrada gratuïta.

L’espectacle literari, produït per l’Ajuntament de Lleida, du per títol ‘De l’oblit i del silenci. Ramon Xuriguera (1901-1966), 50 anys d’absència’, i comptarà amb la interpretació escènica dels actors Carles Canut i Ferran Farré, la particcipació musical de Marta Castelló (piano) i Núria Garcia (violí) i un discurs audiovisual sobre la vida i l’obra de l’autor lleidatà.