Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Regidoria de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica de l'Ajuntament de Lleida
Regidoria de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica de l'Ajuntament de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies Prop de 12.300 persones assisteixen als espectacles de l’Estiu en Viu

Prop de 12.300 persones assisteixen als espectacles de l’Estiu en Viu

Èxit de participació en la trentena de propostes i bona acceptació del Fossat de la Seu Vella com a nou escenari d’algunes de les activitats
Enguany, com a novetat, es va allargar la programació durant tot el mes d’agost.

Prop de 12.300 persones van assistir a alguna de la trentena de propostes de l’Estiu en Viu, la programació cultural per als mesos d’estiu de l’Ajuntament de Lleida. Cal destacar, a més, que com a novetat es va allargar la programació durant tot el mes d’agost i la bona acceptació del Fossat del Pont Llevadís de la Seu Vella com a nou escenari d’algunes de les activitats.

La programació de l’Estiu en Viu va arrencar l’11 de juny amb el tradicional Dia de Corpus i ha tingut lloc fins al 31 d’agost, amb un ampli ventall d’activitats gratuïtes, amb propostes repartides per diferents equipaments culturals i monumentals de Lleida.

En l’àmbit de les arts escèniques i han destacat els quatre espectacles que s'han programat al fossat de la Seu Vella dirigits a tots públics (tot i que un es va traslladar al Mercat del Pla per la metereologia). En aquests espectacles el públic va poder passar una bona estona gaudint de l'humor, malabars i acrobàcies combinant amb música en directe.

En l'àmbit de la música, després de la XVI Festa de la Música i la XXVI edició del Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes, va arribar el torn de l’”Arpa que parlava amb els estels”, la fotògrafa i compositora Alícia Rey va presentar el seu últim projecte “Lliminal” amb les seves cançons més intimistes. El 14 de juliol la cantant Michele Hendricks, una de les dames del Jazz vocal i, el trompetista Ronald Baker van delectar el públic amb un repertori sorprenent de cançons de jazz. Finalment, el 20 de juliol Philina Zhang, la guanyadora del III Ricard Viñes Kids and Youth 2022, va oferir un concert de piano on va seleccionar un repertori que va captivar al públic assistent.

Les activitats tradicionals i de cultura popular també hi ha estat presents amb la Festa i Romeria dels Fanalets de Sant Jaume.

Amb motiu del centenari del naixement de Joan Oró: El Museu de l'Aigua de Lleida va organitzar activitats per celebrar aquesta efemèride amb un taller infantil, l’espectacle de Berta Puigdemasa “L'Arpa que parlava amb els estels” al Castell de Gardeny i una sortida al l'Observatori del Montsec i Parc Astronòmic.

Com a novetat hi va haver la projecció del programa de documentals musicals a curatoria del Centre d'Art la Panera, sota el títol Documentals de música imprescindibles a la fresca.