Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Recital de cant i piano - "Granados i la seva generació"

Recital de cant i piano - "Granados i la seva generació"

Aquest concert s’inclou dins dels actes de commemoració de l’Any Granados i  també dins del Cicle de Música de Cambra de la temporada.

El dijous, 17 de març a les 20.30 h el públic podrá escoltar la soprano Miki Mori i el pianista Joan Manau que oferiran un recital de cant i piano interpretan obres de Granados

El programa es basa en obres d’Enric Granados, en la seva faceta com a compositor de peces de cant i piano, junt amb altres compositors que procedien de les mateixes fonts musicals que el propi Granados.


La segona part comença amb quatre obres per a piano sol de Josep Martí i Cristià que va ser alumne d' Enric Granados i podem copsar l'activitat pedagògica també de Granados. A continuació tota la segona part estar dedicada íntegrament a Enric Granados. Es composa de dos blocs: les cançons en llengua castellana i les de llengua catalana. Granados va ser un gran intèrpret alhora que compositor. Ell, de la mateixa manera que Ricard Viñes, Isaac Albéniz i Joaquim Malats, havia rebut classes de Joan Baptista Pujol. Aquest fou un mestre clau en la formacio de molts pianistes que van conformar l'anomenada “escola catalana de piano”. Cal notar que Granados va ajudar a consolidar aquesta “escola catalana de piano” en fundar la seva pròpia escola i que, posteriorment, sota la direcció del seu deixeble Frank Marshall, l'escola Marshall ha continuat formant figures tan eminents com Alícia de Larrocha o Rosa Sabater.

Podrem escoltar com des d'un origen comú es va desenvolupar una gran diversitat estilística de composició i pianisme

Miki Mori, soprano

Soprano japonesa, es formà musicalment a la Universitat de Belles Arts i Música de Tòquio.

El seu gran interès per les cançons de la lírica espanyola la portà a estudiar al Conser­vatori Superior del Liceu de Barcelona, on obtingué el Premi d’Honor.

A partir del seu debut a l’Òpera de Sabadell (1998), interpreta rols de protagonista en diversos teatres de ciutats catalanes i espanyoles.

Ha actuat en sales com el Gran Teatre del Liceu de Barcelona, Festival Internacional de Música i Dansa de Granada, Auditori Nacional de Madrid, Palau Euskalduna de Bilbao i Palau de la Música Catalana entre d’altres.

El seu repertori abraça rols principals d’òperes tals com Madama Butterfly (Cio-Cio- San), La Bohème (Mimi), Turandot (Liù), Aida, Carmen (Micaëla), Faust (Marguerita), I Pagliacci, Suor Angelica, Idomeneo (Elettra), Cosí fan tutte (Fiordiligi), entre d’altres, així com també recitals lírics, de cambra i oratori.

Joan Manau Valor, piano

Joan Manau Valor va néixer a Sabadell, on inicià els estudis musicals amb Adolf Ca­bané a l’Escola Municipal de Música de Sabadell i posteriorment acabà al Conservato­ri Superior Municipal de Música de Barcelona amb el mestre Josep F. Pagés. També va rebre classes del pianista anglès Charles Spencer en la vessant d’interpretació de Lied.

Del 1992 al 1999 va ser assistent musical i sots director del cor de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell als cicles d’Òpera de Catalunya, així com mestre correpetidor de l’Escola d’Òpera de Sabadell organitzada per l’esmentada associació.

Ha actuat i col·laborat amb els cantants Dalmau González, Àngel Òdena, Mireia Pin­tó, Montserrat Torroella, Miki Mori, Imma Sampedro, Ramon Gener i Alfredo Heil­bron, entre d’altres.

Ha col·laborat amb diferents directors d’orquestra com, Albert Argudo, Salvador Brotons, Bertrand de Billy, Miquel Ortega, Miguel Roa, Vittorio Sicuri, entre d’altres.

Premiat al 1979 al concurs de piano de Vilafranca del Penedès i Premiat al 1991 al concurs de composició de la Generalitat de Catalunya.

Actualment és professor al Conservatori Municipal de Terrassa.

 

Les entrades de tots els concerts es poden adquirir a la taquilla de l’Auditori de dilluns a divendres de 17:30 a 20:30 i el preu de tots ells  és de 12 € i la reduïda 10 €. Les entrades també es poden adquirir mitjançant el lloc web www.auditorienricgranados.cat