Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies "Renard o el Llibre de les bèsties de Ramon Llull", Teatre Lliure i Teatre Obligatori

"Renard o el Llibre de les bèsties de Ramon Llull", Teatre Lliure i Teatre Obligatori

la temporada Lleida


Teatre Municipal de l’Escorxador

Dissabte, 11 març 2017 – 19 h – Sala 1
teatre musical · durada 1 h 15 min · a partir de 6 anys · 12 € / 8 € (consulteu preu grup)

 

Renard o el Llibre de les bèsties de Ramon Llull
Teatre Lliure i Teatre Obligatori

Blues, claqué i cançons de cabaret ben encomanadisses de la mà d’una guineu, un lleó, una elefanta i dos guepards per a tota la família!

Projecte guanyador del concurs convocat pel Teatre Lliure de Barcelona per adaptar el Llibre de les bèsties de Ramon Llull en motiu del 700 aniversari de la mort de l’autor. Un musical exemplar.

Renard, la guineu, no veu amb gaire bons ulls que les bèsties en assemblea hagin escollit el Lleó com a rei. De manera que l’astut Renard, tot just després de la coronació, aprofitarà les picabaralles que hi ha a la cort entre carnívors i herbívors, i començarà a maquinar plans per apropar-se pas a pas fins al tron.

Renard o el Llibre de les bèsties és una versió lliure de la famosa obra de Llull que pren la forma d’un musical vibrant i encomanadís, amb l’adaptació per al públic familiar que signa Marc Rosich i les cançons que ha compost expressament Clara Peya. Sense que el ritme s’aturi, i presentant una galeria d’animals que també inclou lleopards, bous, elefants i fins i tot algun humà d’allò més bèstia, la peça vol apropar als més petits l’art d’explicar faules, que en el cas de Llull reben el nom d’eximplis.

La fórmula triada per apropar Llull als més petits ha estat a través del teatre de l’absurd, l’humor i el cabaret. El resultat és un musical que, amb les infal·libles eines de la comicitat, transforma les caricatures del poder de l’original en personatges que el públic petit, i el no tan petit, reconeix d’una ullada.

Marc Rosich, va al moll de l’os de l’argument, prescindeix de trames enrevessades i transporta la faula original als nostres dies per tal de retratar els defectes de l’home d’avui. I tot, acompanyat amb el ritme trepidant del piano de Clara Peya, que ens atrapa cançó rere cançó, amb un temes que el

públic seguirà cantant setmanes després d’haver-les sentit al teatre.

Aquesta setmana, Renard ha estat nominat com a candidat als Premis de la Crítica 2016 en la categoria de Teatre familiar.

Videos:

https://www.youtube.com/watch?v=M9JFTSztoxI

https://www.youtube.com/watch?v=K3yMH7YxgOg

 

 

Teatre Municipal de l’Escorxador

C. Lluís Companys s/n 25003 Lleida

Tel. 973 279 356 teatre@paeria.cat

Segueix-nos al webFacebook i Twitter

i ara també a latemporadalleida.cat