Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Sala d’Exposicions de l’Associació Res Non Verba acull l'exposició "Els grans dibuixants de Catalunya"

Sala d’Exposicions de l’Associació Res Non Verba acull l'exposició "Els grans dibuixants de Catalunya"

Exposició de dibuixos i còmics dels segles XIX i XX. Col·lecció privada de Ramon Serra Massana

Del 27 de novembre al 12 de desembre

Inauguració: dijous 27 de novembre, a les 18.30h.

Horari: de dimarts a divendres, d’11 a 13.30, i de 17 a 19.30h

Organitza: Ajuntament de Lleida i l' Associació Cultural Res Non Verba

L’exposició, amb un total de 35 treballs, i comissariada per Ermengol Tolsà i Ramon Serra, ofereix una tria de l’obra dels autors més coneguts del món de la il·lustració dels segles XIX i XX.

Parteix de finals del s. XIX, moment en què la impressió gràfica reb un gran impuls, molt especialment la premsa satírica, amb els grans Planas, Padró, Pellicer o Apel·les Mestres. Aquest arriba fins ben entrat el segle XX, passant per l’època daurada del dibuix gràfic amb noms tan coneguts com en Junceda, Cornet, Llaverías i Opisso. La mostra, que clou amb obra de finals del segle XX, inclou Cesc, Alfons López o en KAP, entre d’altres.

Catalunya és i ha estat un país de grans dibuixants. Malgrat això, no tenen el reconeixement ni la projecció que es mereixen. L’objecte al què estan destinats, és  bàsicament la cultura popular, com els “tebeos”, la il·lustració, l’acudit gràfic, els contes i/ó la novela popular, entre d’altres