Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Setmana de Sant Jordi a Lleida

Setmana de Sant Jordi a Lleida

L’Ajuntament de Lleida , amb motiu de la setmana de Sant Jordi, programa tot un seguit d’actes de caire literari, musical i  de cultura popular  per tal de celebrar la Diada del llibre a la nostra ciutat.

Els actes  s’iniciaran  amb un pòrtic el dimecres 22 d’abril, al Cafè del Teatre de l’Escorxador a les 20:30h, d’entrada lliure, sota el títol CODIS POSTALS. Moments epistolars, acció literària produïda per la regidoria de cultura de l’Ajuntament de Lleida que pretén fer una reflexió al voltant del món de la correspondència i del gènere epistolar. L’acte, que comptarà amb la participació de nou escriptors lleidatans: Emili Bayo, Josep Borrell, Pep Coll, Rosa Fabregat, Andreu Loncà, Xavier Macià, Anton Not, Francesc Pané i Vidal Vidal, música en directe a càrrec de la pianista Marta Castelló i un discurs audiovisual de producció municipal que pautarà el curs de l’espectacle, ha comptat amb la col·laboració d’alumnes de l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol, que han aportat el seu treball fotogràfic inspirat en el món de les cartes.

El dijous 23 d’abril, diada de Sant Jordi, la plaça de la Paeria acollirà, un any més,  l’estand de l’Ajuntament de Lleida, on els ciutadans de Lleida que el visitin seran obsequiats amb un nou volum de la col·lecció municipal Escata de drac. Relats de Sant Jordi, que arriba al número 11 de la sèrie, amb narracions inèdites de sis escriptors i escriptores lleidatans: Rosa M.Giralt, Txema Martínez, Laia Noguera, Maria Pons, Francesc Puigpelat i Pere Rovira.

La Biblioteca Municipal de Pardinyes, oferirà a les 17:30h  una sessió més del cicle L’hora del conte, amb la lectura de la Llegenda de Sant Jordi a càrrec d’alumnes de la Facultat de Ciències de l’Educació de la UdL.

A les 18:45h, la música es farà present a la plaça Sant Joan, de la mà de la Banda Municipal de Lleida i del grup de pop Folls i Nocturns, dirigits per Amadeu Urrea, que oferiran el Concert institucional de Sant Jordi,  amb un repertori musicalment obert i íntimament vinculat a la literatura, completat amb  la  lectura de poemes a càrrec dels alumnes de l’Institut Joan Solà de Torrefarrera.

Gairebé simultàniament, el pati de les Comèdies, acollirà a les 19h, una ballada de Sardanes amb la Cobla Jovenívola d’Agramunt, organitzada pel Grup Sardanista Montserrat.

A les 22 h, la Banda Simfònica Unió Musical de Lleida, oferirà el concert Western Fog Big Band al Cafè del Teatre de l’Escorxador, amb entrada gratuïta.

Clourà la setmana de Sant Jordi, la Diada de Cultura Popular, el dissabte 25 d’abril de 10h a 20h, al Pati de les Comèdies.

El dilluns 27 d’abril, festivitat de la Mare de Déu de Montserrat, el Pati de les Comèdies acollirà novament, a les 19h,  la ballada de sardanes a càrrec de la Bellpuig Cobla, organitzada pel Grup Sardanista Montserrat.