Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies T1 La temporada Lleida 2017 - Programació estable d'arts escèniques i música presenta "PERRA DE NADIE" de la coreògrafa catalana Marta Carrasco

T1 La temporada Lleida 2017 - Programació estable d'arts escèniques i música presenta "PERRA DE NADIE" de la coreògrafa catalana Marta Carrasco

PERRA DE NADIE, Marta Carrasco

Dissabte 21 de gener de 2017 – 20.30 h – Teatre Municipal de l’Escorxador

Sala 1 – Preu general: 16 € / Reduït: 12 € / Grups: 9 € - dansa teatre

 

El tercer solo de la coreògrafa catalana, després d’Aiguardent i Blanc d’ombra, certifica de nou el compromís de Carrasco pel risc i, tal i com declara ella, per la necessitat de creació d’espectacles, als quals veu, no com una “decisió intel·lectual” sinó “una necessitat, una passió i fins i tot una obsessió”.

Sobre els solos, Carrasco assegura que per a ella són duals, és a dir: “cal compartir amb una mateixa la llibertat de crear i la responsabilitat d’assumir-ne el resultat”. A més d’haver de “tenir molta força de voluntat, anar a assajar cada dia, comprometre’t amb el procés creatiu”.

Quant a la dificultat d’entendre la dansa contemporània, Carrasco assegura que sovint el públic assegut a la bustaca s’obsessiona a intentar entendre el missatge del coreògraf, de la companyia; quan, en definitiva, “tot és més senzill: només cal deixar-se endur i entrar dins el món dels sentiments i les emocions. No hi haurà res que no siguem nosaltres”. I aquesta és en definitiva, una de les escomeses de l’art: trobar-nos reflectits en les epces artístiques per poder entendre’ns millor, com a individus i com a societat.

 

Perra de nadie, sinopsi:

Lili és una "perra" perquè perra s’és, no s’aprèn. I és Perra de Nadie. Potser algú adverteixi, amb raó, que la gossa és un dels primers animals domèstics, útil per caçar, i que avui dia no existeixen gosses de ningú: perquè una gossa, si és de ningú, no serveix per a res o, millor dit, per a ningú. Doncs sí que existeixen, i és més, poden ser imprescindibles en les seves inutilitats... si s'atreveixen a descobrir-les. Allà, en el més profund de cadascun de vosaltres, habiten Lili i els seus vigilants de la nit.

 

Els qui l’han vist n’han dit:

Carrasco retorna al seu univers per rescatar-ne alguns instants, col·locar-los al present i portar-los a un nou espai de paroxisme. I fidel a ella mateixa compagina imatges de gran força visual que retraten l’horror, la denúncia i l’humor amb una música colpidora.

Montse Barderi, L’apuntador – núvol.com, 8/9/2016

 

Marta Carrasco és Premi Nacional de Dansa de la Generalitat de Catalunya en reconeixement a la seua trajectòria.

 

Video de l’espectacle: https://vimeo.com/190084247