Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Torna a Lleida “La Factoria dels Reixos”

Torna a Lleida “La Factoria dels Reixos”

Torna a Lleida “La Factoria dels Reixos”

Torna a Lleida “La Factoria dels Reixos”

REGIDORIA DE JOVENTUT, FESTES, TRADICIONS I ESPORTS

Enguany s’ampliarà l’aforament, tindrà un preu de 5 € (gratuït per als menors de 2 anys) i hi haurà 10 sessions repartides en dos dies (2 i 3 de gener)

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha anunciat que també es recupera la tradicional Cavalcada de Reis

“La Factoria dels Reixos” torna a Lleida amb moltes novetats respecte a l’edició de l’any passat. L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, acompanyat del regidor de Festes, Ignasi Amor, i del director de l’espectacle, Ferran Aixalà, ha presentat aquesta iniciativa impulsada per la Paeria, que tornarà a comptar amb la implicació del sector cultural amb la participació de 70 professionals i 50 artistes que portaran l’esperit nadalenc i dels Reis Mags a Lleida.

Pueyo ha posat de relleu que “l’any passat per aquestes dates i en un context de pandèmia mundial, va ser tot un repte posar en marxa 'La Factoria dels Reixos', que es va dur a terme després de moltes hores de treball i imaginació”. “Un espectacle que que va arribar al cor de tots els lleidatans i totes les lleidatanes”, ha destacat l’alcalde. (Tall de veu M. Pueyo)

Amor ha explicat que “cal recordar que es van programar 24 sessions i van assistir-hi prop de 12.000 persones, que van poder gaudir d’aquest format molt lleidatà i cosmopolita impulsat des de la Paeria i sota la direcció del Ferran Aixalà. Aquesta iniciativa va ajudar, a més, un sector molt castigat per la pandèmia, com és el cultural ja que 70 professionals van treballar per fer-ho possible i 50 artistes de la ciutat hi van participar”. (Tall de veu I. Amor)

Fa poc més d’un mes, l’Ajuntament de Lleida rebia el títol de registre de la marca “La Factoria dels Reixos” i després de la bona acollida d’aquesta iniciativa, s’ha treballat intensament per tornar-la a organitzar. El regidor ha explicat que “enguany s’ampliarà l’aforament, tindrà un preu de 5 € (gratuït per als menors de 2 anys) i hi haurà 10 sessions repartides en dos dies (2 i 3 de gener)”.

Per la seva banda, Ferran Aixalà ha explicat que la Factoria dels Reixos, va sorgir en el complicat context de l’any passat, per mantenir la il·lusió per a la nit més màgica de l’any. Torna aquest 2022 amb novetats com són les cançons en directe en els diferents espais. “L’any passat ja vam tenir un tastet amb el “Treballem plegats ” i “el Tortell” i en aquesta edició ampliem el repertori, amb la voluntat de generar uns referents”. (Tall de veu F. Aixalà)

“Es mantenen i s’actualitzen els diferents espais que conformen la Factoria i que serveixen per explicar tota la feinada que hi ha per tal que la nit del 5 de gener els Reis passin per cada casa”, ha destacat Aixalà.

També, paral·lelament a la Factoria, el paer en cap ha anunciat que s’està treballant en la Cavalcada de Reis, que tornarà a la normalitat amb el mateix format que s’havia fet fins l’arribada de la Covid-19, tot i que prenent mesures preventives igualment.

Informació “La Factoria dels Reixos”

S’amplia l’aforament i es faran 10 sessions repartides en dos dies.

Dates, lloc, sessions i preu:

-           Pavelló Barris Nord

-           Aforament: 1.990 persones per sessió (en l’edició anterior l’aforament estava a 500 persones com a màxim per sessió)

-           Diumenge, 2 de gener, sessions: 10.30 h, 12, 16.30 h, 18 h, 19.30 h

-           Dilluns, 3 de gener, sessions: 10.30 h, 12 h, 16.30 h, 18 h, 19.30 h

-        Les entrades estaran a la venda en els propers dies a través de https://festeslleida.koobin.com/. Preu: 5 € i gratuït per als menors de 2 anys

S’habilitaran espais de venda d’entrades a l’oficina de Turisme de Lleida i al Teatre de la Llotja. A més, es preveu instal·lació de taquilla a Barris Nord el dia de la funció.

-           Telèfon d’informació: 973 678 057

Sorteig per participar en la Cavalcada dels Reis 2022

Amor ha explicat, també, que paral·lelament a la Factoria, s’està treballant en la Cavalcada de Reis, per aquest motiu, s’activa de nou, el sorteig per participar-hi.

L’Ajuntament de Lleida, mitjançant la Regidoria de Joventut Festes i Tradicions, convoca un sorteig públic dirigit a nens i nenes, d’entre 6 i 12 anys, que vulguin formar part de la Cavalcada de Reis de Lleida 2022, participant en les carrosses de les Barques, dels Avions, del Tren o la dels Dormilegues.

Inscripció per al sorteig per participar en la Cavalcada de Reis del 5 de gener.

Se sortegen 51 places a les carrosses de la cavalcada dels reis. La distribució de places són:

•          15 Carrossa de les Barques

•          15 Carrossa dels Avions

•          15 Carrossa del Tren

•          6 Carrossa dels Dormilegues.

Qui hi pot participar?

•          Poden participar tots els nens i nenes de Lleida que tinguin entre 6 i 12 anys el dia 5 de gener de 2022.

•          Per participar-hi, cal presentar butlleta de sol·licitud al sorteig, entre tots els participants, s’escolliran els nens i nenes que col·laboraran en la cavalcada.

•          La presentació de la sol·licitud, no representa la inscripció a les Carrosses, sinó que representa la inscripció a la participació en el sorteig. La confirmació per a la participació en les carrosses es farà mitjançant correu electrònic.

Presentació de sol·licituds per al sorteig i terminis:

•          La sol·licitud, individual, degudament omplerta, ha d’estar signada pel pare, la mare, el tutor o tutora legal, en nom del nen/a que vol participar.

•          La presentació serà presencial, dipositant la sol·licitud, en una urna que estarà ubicada a la Casa dels Gegants (av. Blondel, 64).

•          El formulari de presentació es pot descarregar a www.festeslleida.cat o trobar-lo a la Casa dels Gegants.

•          El període de presentació de sol·licituds serà del 10 de desembre fins al 22 de desembre, ambdós inclosos. No s’acceptarà cap sol·licitud entrada abans o després d’aquestes dates, ni les presentades per duplicat ni les que incompleixin els requisits.

•          S’admetrà únicament una sola inscripció per cada nen o nena que vulgui participar. En cas que una persona s’inscrigui en diferents ocasions, l’organització n’admetrà únicament una.

•          La presentació de la sol·licitud implica l’acceptació d’aquestes instruccions i de les obligacions establertes en aquestes bases.

Documentació necessària

•          Formulari d’inscripció al sorteig.

•          Les dades mínimes que s’han de facilitar són:

o          Nom, cognoms i data de naixement del nen o nena que vol participar.

o          Nom i cognom i DNI de la mare,  pare o tutor.

o          Adreça (amb CP i Població)

o          Telèfons i adreça de correu electrònic de la mare, pare o tutor

•          Les dades recollides es faran servir únicament per a la gestió del sorteig.  Un cop passada la cavalcada les butlletes es destruiran.

El sorteig

•          El sorteig es realitzarà el dia 23 de desembre a les 11 hores a la Sala Alfred Perenya  i el resultat es comunicarà als afortunats i afortunades via correu electrònic.

•          La fórmula del sorteig serà l’extracció de les butlletes una a una, prèviament barrejades, fins al número total de places previstes. Actuaran com a fedataris públics,  tècnics de la Regidoria de Joventut, Festes i Tradicions.

•          Els inscrits no seleccionats formaran part d'una reserva, i si fos el cas, seran avisats per participar en la Cavalcada seguint l'ordre de la llista.

Posteriorment al sorteig es demanarà als participants la següent documentació:

o          Autorització escrita del pare i mare o tutors legals.

o          Acceptar de forma explícita les normes generals i la normativa sanitària aplicable a la cavalcada i les condicions establertes per l'organització.