Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Tot a punt a Lleida per rebre els Reis d’Orient

Tot a punt a Lleida per rebre els Reis d’Orient

La Cavalcada d’aquest dijous comptarà amb 14 carrosses i diversos grups de música, dansa, teatre i animació. Hi participaran unes 600 persones i es repartiran unes 3 tones de caramels, aptes per a celíacs. Es manté el recorregut, de 2,8 quilòmetres, que creua al marge esquerra del riu Segre i passa pel barri de Cappont. Un centenar de persones formaran part del dispositiu especial que vetllarà per la seguretat de la comitiva reial

 

Lleida ja ho té tot a punt per rebre Ses Majestats els Reis d’Orient aquest dijous dia 5. Els nens i les nenes esperen amb il·lusió la seva arribada, per seguir la comitiva reial pels carrers de la ciutat. La Cavalcada dels Reis és un dels actes més participatius, que compta amb uns 600 participants i que aplega unes 25.000 persones al llarg dels 2,8 quilòmetres recorregut. El paer en cap, Àngel Ros, amb la tinent d’alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra, ha explicat les característiques de la Cavalcada 2017, que tindrà 14 carrosses, acompanyades d’11 grups amb grups d’animació, dansa i teatre i 11 bandes de música, majoritàriament locals; els Capgrossos, el Marraco, el ball de Cavallets, etc. A més, es repartiran al voltant de 3 tones de caramels, aptes per a celíacs,.

L’alcalde ha indicat que, com cada any, s’ha treballat el tema de la seguretat, mirant de repartir el màxim de caramels en mà o vigilant amb les distàncies amb les carrosses, entre altres. El dispositiu especial per vetllar per la seguretat de la Cavalcada està format per un centenar de persones: agents i membres de la Guàrdia Urbana, els Bombers, Protecció Civil, la Creu Roja, etc.

 

La Cavalcada de Reis 2017

Està estructura en 8 blocs: l’obertura i la Cultura Popular i Tradicional; el Camarlenc, cartes i estel; les comitiva dels Reis Melcior, Gaspar i Baltasar; les joguines i els somnis; la fàbrica de carbí i, per últim, els camions amb joguines i serveis.

Els grups de música que hi prendran part són la Banda Retocada, Grallers els Vinardells, Ministrers de Lleida, Grallers Els Carreter, Banda de l’Escola De Musics, Ilerband, Banda de la Unió Musical. Dixie Street, Grup de Grallers del Carrer Cavallers, Percusionístes del FLIPA. Grallers i percussió de Lo Sotrac.

Els grups de dansa, teatre i animació que hi participaran són Cia. Fadunito, La Cremallera, Cia. Baldufa, Actua Produccions, Cia. Xip Xap, cia Festuc Teatre, Cia. El Sidral, Cia. SAC, Cia. Talia Teatre, Cia. Campi qui Pugui, Cia. Xip Xap.

 

Recorregut i transmissió en directe per Lleida TV

Els Reis Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran dijous a les 17.30 hores a l'estació Lleida-Pirineus en el tren anomenat “Yeyé”, un tren històric. Des de la plaça Ramon Berenguer IV iniciaran el recorregut, que ja s’ha consolidat creuant al marge esquerra del riu Segre i passant pel barri de Cappont. La comitiva reial partirà a les 18 h i recorrerà la rambla de Ferran i l’avinguda Francesc Macià. Creuarà el Pont Vell i passarà per l’avinguda de les Garrigues, l’avinguda de València, l’avinguda de l’Estudi General i tornarà pel pont de la Universitat, la plaça Espanya i l’Avinguda de Madrid. El recorregut, de prop de 3 quilòmetres, finalitzarà a l’avinguda de Blondel, davant de l’Ajuntament de Lleida, on es fa la tradicional recepció als nens i les nenes de la ciutat i el lliurament de les claus per accedir a totes les cases de la ciutat. Les persones que no puguin a la Cavalcada de Reis de Lleida, poden seguir-la per Lleida TV.