Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies "Tot recordant a Nino Bravo" a l'Auditori Municipal Enric Granados

"Tot recordant a Nino Bravo" a l'Auditori Municipal Enric Granados

El proper divendres, 8 de maig a les 21 h, la Banda Simfònica Unió Musical de Lleida participa en un espectacle anomenat “Tot recordant a Nino Bravo” junt a artistes com Serafín Zubiri i les veus de Felipe Garpe i Laia Benaches. És un homenatge al mític Nino Bravo a través de les seves cançons de sempre i projeccions de la seva vida personal i  professional.

La representació l’han vist ja més de 50.000 espectadors en 50 ciutats diferents com ara Madrid, Granada, Pamplona, Almeria, Gandia, Burlada, València, Bilbao, Níjar, La Roda, Osca, Sòria, Alcacer, amb gran èxit. Ara el tindrem per primera vegada a Catalunya, Lleida ha sigut la ciutat escollida per oferir aquest gran esdeveniment.

La Banda Simfònica Unió Musical de Lleida ens convida a fer un recorregut per la millor música popular dels primers anys 70 del segle passat, la qual, esdevinguda clàssica, roman en la memòria col·lectiva: la brillant pàgina escrita per la veu meravellosa del cantant valencià Nino Bravo (Aielo de Malferit, 3 d’agost del 1944; mort, tràgicament, en accident el 16 d’abril del 1973) n’és un document extraordinari. La mort prematura -als 28 anys- de Nino Bravo (Luis Manuel Ferri Llopis), quan ja era considerat un cantant de llegenda i gaudia d’una aclamació internacional, el preparava per convertir-se en un mite, una veu de referència no superada ni oblidada: aquest concert, transcorreguts 42 anys del seu traspàs, ho demostra fefaentment. Molt pocs cantants, poquíssims cantants -si és que n’hi ha algun- han cantat millor que Nino Bravo; el que és segur és que ell, com els veritablement grans, no recordava a ningú ni s’assemblava a ningú. Avui, les veus de Serafín Zubiri, Felipe Garpe i Laia Benaches són les encarregades de retre homenatge d’admiració a aquesta figura imprescindible en la història de la música lleugera espanyola: demostren amb això una enorme sensibilitat. Escoltarem avui, en arranjaments fidels a les versions originals, el bo i millor del repertori de Nino Bravo, que va arribar a abastar un total de 60 cançons repartides en cinc discs de llarga durada de l’època; cançons signades per compositors i orquestradors de primera línia: Pablo Herrero i José Luis Armenteros, Manuel Alejandro, Juan Carlos Calderón, Augusto Algueró… Tota una festa. Tot un regal. 

Les entrades es poden adquirir a 15 € a la taquilla de l’Auditori Enric Granados, de dilluns a divendres de 17:30 a 20:30. També es poden adquirir per internet mitjançant el lloc web: www.auditorienrigranados.cat