Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies "Tresors del barroc alemany". El Cor de Cambra de l’Auditori interpretarà Bach, Schütz i Schein

"Tresors del barroc alemany". El Cor de Cambra de l’Auditori interpretarà Bach, Schütz i Schein

"Tresors del barroc alemany". El Cor de Cambra de l’Auditori interpretarà Bach, Schütz i Schein

Joan Pagés, director convidat

El proper diumenge, 31 de maig a les 19 h, a la sala 2 de l’Auditori Municipal Enric Granados, el Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados presenten Grans Tresors del Barroc Alemany. Interpretaran Jesu meine Freude de Bach i motets de Schütz i Schein.

Juntament amb el CCAEG hi participaran Jordi Reguant ( orgue), Roger Azcona (baix). Tots sota la batuta del director convidat Joan Pagés.

Al costat de la gran obra de Bach, i del seu motet més emblemàtic, trobem autèntics tresors dels seus predecessors a la capella de Sant Tomàs de Leipzig: Schütz i Schein. Un lloc i un temps concret que ens llegà la millor música coral barroca.

Les obres d’aquesta època utilitzen tots els mitjans  per tal d’expressar amb el major dramatisme els estats d’ànims humans en la llengua pròpia, directa i comprensible pel poble. La presència dominant de la religiositat és també una conseqüència del context històric dramàtic (en el cas de Schein o Schütz, la vivència de la guerra dels 30 anys o la forta presència de la mort  dins la pròpia família). Del programa destaca per la seva durada i elaboració el motet funerari Jesu, meine Freude o Jesús, joia meva.

Amb aquest concert finalitza el Cicle Coral Antoni Pujol que l’Auditori Municipal Enric Granados va iniciar al mes de gener dins de la temporada Hivern- Primavera 2015.

Les entrades es poden adquirir a la taquilla de l’Auditori Enric Granados, de dilluns a divendres de 17:30 a 20:30. El mateix dia del concert la taquilla obrirà dues hores abans. El preu de les entrades és 12 € i la reduïda: 10 €

Joan Pagès Valls

Joan Pagès neix a Lleida en el si d'una família musical, el 1973, ciutat on començà els estudis musicals. És titulat superior de Direcció d’Orquestra, Violoncel, Música de Cambra, i titulat professional de piano. Estudis de Direcció d’Orquestra a la Hochschule für Musik , Franz liszt a Weimar sota la tutela dels Professors Nicolàs Pasquet y Günther Kahlert.
Ha dirigit orquestres a Espanya, Alemanya, Txèquia, Hongria, Itàlia i Brasil. Ha dirigit òperes al Deutsches National Theater de Weimar, al Festival Kurt Weil de Dessau, al Theatre de Nordhausen (totes a Alemanya). Dirigeix regularment Ensembles de Música Contemporània, havent estrenat vàries obres.
El 2006 guanya el 2on  Premi al Concurs Internacional per Directors d’Opera, Luigi Mancinelli“ a Orvieto (Itàlia).
Del 2003 al 2006 treballa al, Deutsches National Theater de Weimar com a sub-Director del Cor de la Òpera i correpetidor de Solistes.
En la actualitat és director del Ensemble Iberoamericano (“un fascinant projecte cosmopolita” o “un ensemble amb una tècnica perfecta”, segons les ressenyes de la premsa alemanya).  L'Ensemble obtingué un premi per un projecte d’integració social per part del Ministeri de Cultura de l’Estat de Turíngia.
El 2010 dirigeix l'estrena mundial de la música de la pel·lícula Metrópolis de Fritz Lang en la versió per Orquestra de Cambra a Berlin.
Des del 2009 és professor de Direcció de la “Hochschule für Musik Franz Liszt” de Weimar y director de la orquestra del Musikgymnasium Schloss Belvedere. Amb aquesta orquestra ha realitzat varis enregistraments per la Radio del Centre d'Alemanya (MDR) així com gires per diversos països, cooperacions amb el cor Thomaner (Leipzig) i properament amb la Filharmònica de Berlin.
Entre propers projectes destaca la gravació del CD "3 concerts llatinoamericans per a guitarra", mastarclasses de direcció a diversos paísos de Centreamerica i concerts amb la "Jove Orquestra Centreamericana", així com una gira el 2016 amb el Ensemble Iberoamericano i el Auditiv Vocal Ensemble per diversos països de sud América.
Molt arrelat a la seva estimada Lleida hi ha realitzat diverses projectes, especialment vinculats amb la Coral Shalom. Aquesta primera col·laboració amb el Cor de Cambra de l'Auditori Enric Granados amb repertori alemany representa un repte il·lusionant.