Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Triple proposta de LaTemporada Lleida per a aquest cap de setmana

Triple proposta de LaTemporada Lleida per a aquest cap de setmana

 Triple proposta de LaTemporada Lleida per a aquest cap de setmana

Solitud a Stromboli” de la lleidatana Núria Casado, dirigida per Imma Colomer i protagonitzada per Fina Rius al Teatre de l'Escorxador

REGIDORIA DE CIUTAT I CULTURA

Per al públic familiar, dissabte, 18.30, a l’Auditori, “Un bosc de sons” d’Art&Shock i, diumenge, 12.00, a l’Escorxador, “Dragoncio” dels Titiriteros de Binéfar

Dissabte, a les 20.30, “Solitud a Stromboli” de la lleidatana Núria Casado, dirigida per Imma Colomer i protagonitzada per Fina Rius

LaTemporada Lleida porta aquest cap de setmana una triple proposta en la seva programació. Per al públic familiar, dissabte, 18.30, a l’Auditori, “Un bosc de sons” d’Art&Shock i, diumenge, 12.00, a l’Escorxador, “Dragoncio” dels Titiriteros de Binéfar. Dissabte, a les 20.30, “Solitud a Stromboli” de la lleidatana Núria Casado, dirigida per Imma Colomer i protagonitzada per Fina Rius.

“Solitud a Stromboli (somnis, signes i símbols)” de Nurosfera és una conferència teatral sobre la gran novel·la de Víctor Català i la mítica pel·lícula de Roberto Rossellini.

La Dra. Nela Simari, una distingida experta en el camp de la literatura comparada, ha estat convidada a impartir la conferència inaugural d'un congrés internacional sobre cinema europeu. La conferència, que a més vol ser un homenatge a un catedràtic desaparegut recentment, ofereix una anàlisi comparada entre la gran novel·la de Víctor Català i l'emblemàtica pel·lícula de Roberto Rossellini, amb què es considera que comença el cinema modern. La Dra. Simari té un repte important: demostrar la influència cabdal i no reconeguda que Català va exercir sobre el cineasta italià en la seua obra mestra. Ara bé, a mesura que avança la ponència, es fa palès un desafiament més personal: tornar a obrir ferides del passat, des de la mirada del present.

Inspirada lliurement en un estudi de Rosa Delor, Núria Casado Gual presenta aquesta peculiar "lliçó magistral", que no només ens endinsa en els universos paral·lels de Solitud i Stromboli, sinó que, a més, ens convida a reflexionar sobre el concepte d'autoria, el mateix fet creatiu, i sobretot, sobre qui surt a la llum i qui roman a l'ombra en el complex relat de la Història.

Dramatúrgia: Núria Casado (inspirada lliurement en un estudi de Rosa Delor). Direcció: Imma Colomer. Interpretació: Fina Rius. Disseny visual: Òscar Sánchez H. Producció: Nurosfera

Propostes per al públic familiar

“Un bosc de sons” d’Art & Shock presenta un espectacle per als més petits de la casa amb música en directe. Quan la Lluna i el Sol decideixen deixar el bosc i pujar al cel, creen el pas del temps i les estacions. I així és com el bosc canvia de colors i cobra vida davant dels nostres ulls.

“Dragoncio” dels Titiriteros de Binéfar és un dels espectacles clàssics de la companyia de la Franja, amb qui Lleida ha tingut sempre una estreta relació. Una versió titellaire de la llegenda de la Sant Jordi, però deconstruïda amb elements manllevats de situacions d'altres contes: una invasió de rates, la cova del drac que s’obre només amb les paraules “obre’t, Sèsam”, la princesa que li diu al príncep “quins ulls més grans tens”... I el final? El final és un secret!

Amb música en directe amb instruments tradicionals com ara gaites, chiflo, tambors i panderetes.

Les entrades per als tres espectacles estan a la venda al web de LaTemporada Lleida, a les taquilles del Teatre Municipal de l’Escorxador, Teatre de la Llotja, Auditori Municipal Enric Granados i a l’oficina de Turisme de Lleida.