Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Una quarantena d’espectacles en la nova programació de tardor de LaTemporada. Arts en Viu a Lleida

Una quarantena d’espectacles en la nova programació de tardor de LaTemporada. Arts en Viu a Lleida

Una quarantena d’espectacles en la nova programació de tardor de LaTemporada. Arts en Viu a Lleida

©Javi Martín -Una quarantena d’espectacles en la nova programació de tardor de LaTemporada. Arts en Viu a Lleida

REGIDORIA DE CULTURA, CIUTAT I TRANSICIÓ ECOLÒGICA

 

“Prepara’t” és el leiv motiv de la nova imatge dels espectacles i concerts que s’han programat al Teatre Municipal de l’Escorxador, el Teatre de la Llotja i l’Auditori Municipal Enric Granados

Grans formacions, cicle coral, música de cambra, entre altres, pel que fa a la música, i pel que fa a les arts escèniques en destaquen els espectacles de text, de carrer, de circ, familiars “la tribu”, la recuperació dels Escorxadijous i una especial atenció als nous llenguatges i peces d’autor

El paer en cap, Miquel Pueyo, acompanyat del regidor de Ciutat, Cultura i Transició Ecològica, Jaume Rutllant, així com de la directora de l’Auditori Municipal Enric Granados, Puri Terrado, i la nova comissió programadora d’arts escèniques, formada per Marc Cartanyà, Amàlia Atmetlló i Lara Díez Quintanilla, ha presentat aquest dimarts la nova programació de tardor de LaTemporada. Arts en Viu a Lleida.

Una quarantena d’espectacles i concerts que es distribueixen entre els tres equipaments culturals de la ciutat: el Teatre Municipal de l’Escorxador, el Teatre de la Llotja i l’Auditori Municipal Enric Granados.

Pueyo ha explicat que “a ningú se li escapa que venim d’un any difícil i complex, sobretot per al sector cultural. Per tant, l’aposta de l’Ajuntament de Lleida per mantenir les programacions, els públics i el teixit cultural és més necessària que mai, com s’ha demostrat en els darrers mesos en què les cancel·lacions d’espectacles o concerts han estat mínimes i sempre s’ha apostat per la reprogramació en benefici tant d’artistes, companyies, formacions, creadors i totes les empreses que presten els seus serveis al sector cultural”

La tònica de LaTemporada, un cop més, és l’atenció a la diversitat de llenguatges artístics, tant en l’àmbit de la música com de les arts escèniques. Grans formacions, cicle coral, música de cambra, entre altres, pel que fa a la música, i pel que fa a les arts escèniques en destaquen els espectacles de text, de carrer, de circ, familiars “la tribu”, la recuperació dels Escorxadijous i una especial atenció als nous llenguatges i peces d’autor.

L’alcalde ha posta de relleu que “malauradament, altre cop, la característica d’aquesta temporada, esperant que sigui la darrera, serà la flexibilitat i la incertesa, que obliga a estar atents a la situació sanitària constantment per adaptar la programació a les mesures restrictives derivades de la CoVID-19”.

Tot i així, ha afegit Pueyo, “presentem una programació amb energia renovada, amb una nova imatge que ens convida a preparar-nos per retrobar-nos plegats per gaudir de la cultura segura i de les arts en viu de Lleida. Presentem una programació que ens ha de fer sentir la cultura amb plenitud, alegria i esperança”.

Rutllant ha explicat que com a novetat, i per primera vegada, l’Ajuntament de Lleida ha encarregat a una comissió programadora, formada per la Lara Díez Quintanilla, l’Amàlia Atmetlló i el Marc Cartanyà, la confecció i configuració de la programació de les arts escèniques de LaTemporada Lleida. “Aquest és el primer pas cap a un nou model de programació col·legiada i participativa que vol implementar la Regidoria de Ciutat i Cultura en què la direcció artística anirà més enllà d'un encàrrec unipersonal amb l'objectiu de programar des de diferents mirades i estils, anant cap a un model més obert i dinàmic”.

El regidor també ha apuntat que “s’ha optat per una programació d’arts escèniques més concentrada a l’Escorxador perquè ens permet optar per espectacles no de tan gran format, en un espai idoni per acomplir amb les normatives derivades de la pandèmia i on el públic se senti més proper a l'escenari”.

La directora de l’Auditori i la comissió programadora han desgranat un a un tots els concerts i espectacles que s’han programat durant aquest trimestre.

 

LaTemporada Lleida canvia d’imatge

La campanya de promoció de LaTemporada ha estat realitzada per l’estudi lleidatà SopaGraphics. A partir d’una revisió sobre com la crisi sanitària ha afectat l’activitat pública, evoca el fenomen de la profusió de vídeo-tutorials compartits a les xarxes durant el període de confinament. A partir d’aquesta referència, SopaGraphics planteja com a eix vertebrador de la publicitat sobre la nova programació un vídeo que prepara al públic per assistir a LaTemporada: un tutorial sobre ‘com aplaudir’.

Malgrat el to humorístic del plantejament d’aquest vídeo, es tracta d’una explícita mostra d’agraïment a les institucions i entitats promotores, al sector professional de les arts musicals i escèniques i al públic mateix.

A partir del relat d’aquest vídeo i sota l’eslògan ‘Prepara’t per a LaTemporada’ es desenvolupen tota una sèrie d’aplicacions publicitàries que es difondran per xarxes i es podran veure als carrers de la ciutat.

 

“Volov” del Col·lectiu TQM donarà el tret de sortida a la programació de tardor

Una de les novetats de la programació de tardor de LaTemporada Lleida és que hi haurà més espectacles al carrer i també de circ, una disciplina en creixement darrerament.

La plaça de la Llotja acollirà el 2 d’octubre, a les 18.30 hores, “Volov”,  un viatge de circ i de música. Un sonor viatge entre paisatges i emocions. Un vaixell en constant moviment. Per mar, per aire i, fins i tot, per l’arena del desert. El rumb no està traçat i tampoc importa què els espera més enllà. Els guia la música de cada paisatge, el vent, els insectes, les tremolors, la quietud i l’acció. L’ara és ara i el present, només és d’ells mateixos.

Busquen altres mons, altres maneres. Quatre artistes de circ multidisciplinaris i dos músics multinstrumentals.

Aquest espectacle està recomanat per a majors de 5 anys. Tindrà entrada gratuïta amb reserva prèvia.

 

Entrades i abonaments a la venda

Tota la programació així com les entrades i abonaments es poden consultar al web www.latemporadalleida.cat

 

Mecenes i empreses col·laboradores

El paer en cap també ha agraït la fidelitat del públic de LaTemporada Lleida i dels mecenes, patrons i anunciants que segueixen confiant en la programació cultural de Lleida. Precisament, aquest dilluns, l’alcalde va mantenir una trobada amb tots ells, així com amb l’equip tècnic que ha treballat en la programació de tardor de LaTemporada Lleida.