Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Vine a rebre els Gegants Romans!

Vine a rebre els Gegants Romans!

Vine a rebre els Gegants Romans!

Gegants Romans, abans de ser restaurats. Foto: Hermínia Sirvent

Dimecres, 6 de maig, 18 h. Pl. Bores
Enguany, els Gegants Romans arriben als 175 anys, aquest és,doncs, motiu de celebració. Aprofitant l’aniversari, els Gegants han passat pel taller de Joan Miró, on han estat restaurats de forma integral, tant pel que fa a les diferents parts de l’estructura com del vestuari.

D’aquesta manera es clou el cicle de restauracions de tota la comparsa dels gegants. Per la singularitat de les peces, s’ha tingut una especial cura en el procés de restauració, que ha durat dos anys. Un dels aspectes estudiats han estat els caps i la seva conservació. Aquests, peces de fusta a diferència de la resta de cossos, caps i mans dels gegants, s’han enviat a estudiar al Centre de restauració de Béns mobles de Valldoreix i al CAEM, per tal de mirar de determinar-ne l’estat i poder-ne observar aspectes que no es poden veure a primera vista. Tot aquest treball, i al llarg d’aquest  any anirem duent a terme accions al voltant dels Gegants Romans,  es farà públic per fer-lo accessible a tothom.

L’arribada dels gegants s’esdevindrà el dimecres 6 de maig a les 18 h a la Plaça Bores, on tothom és convidat a anar-los a rebre.  Allí hi descobrirem els nous vestits dels gegants, tot i que aquests s’inspiren en els clàssics i, en general, podrem apreciar el nou estat, un cop restaurats.
Des de la mateixa plaça Bores, començarà una cercavila que recorrerà la pl. Bores, pont Vell, Arc del Pont,
pl. Paeria, c. Major, Pati de les Comèdies, c. Cavallers, c. Major fins a la pl. Paeria.