Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies XIX edició del Mercat de la Música, Lleida 18 i 19 de Setembre del 2015

XIX edició del Mercat de la Música, Lleida 18 i 19 de Setembre del 2015

Aquest any arribem a la dinovena edició del Mercat de la Música, el punt de trobada de col·leccionistes i melòmans que habitualment se celebra el cap de setmana anterior a les Festes de Tardor.

Les activitats que integren el Mercat d’enguany són la Fira del Disc, sessions de disc-jòqueis i música en directe.

Fira del Disc:

Milers i milers de discs de vinil i CD a la venda, amb 15 expositors en un total d’oferta distribuït en 75 metres lineals, vinguts des de diferents punts de l’Estat com Andalusia, Galícia, Madrid, Astúries, León, Valladolid o Barcelona. Podrem trobar-hi tant cotitzades peces de col·leccionista per al refinat busca-joies, com material comú per al simple melòman. Des de discs de segona mà de gairebé tots els estils dels anys 50 fins a l’actualitat i també les darreres novetats.

El 2015 es confirma com l’any del vinil, format de moda per a les novetats discogràfiques. Totes les fàbriques que existeixen al món (són comptades, hi ha poca maquinària existent i no se’n fabrica de nova), treballen literalment nit i dia per intentar satisfer la demanda existent, sense prou èxit (a dia d’avui els lliuraments es confirma com a fàbrica poden arribar a trigar entre 6 i 8 mesos!).

La Fira se celebrarà divendres 18, de 16h a 21h, i dissabte 19, de 10h a 21h. Al llarg de la Fira, un bon nombre de disc-jòqueis l’amenitzaran amb sessions especialitzades en diferents estils.

Música en directe:

Com sempre, el Mercat arribarà a la seva fi amb un concert al Cafè del Teatre. En aquesta ocasió serà el grup francès STILLE VOLK, que torna a Lleida sis anys després.

STILLE VOLK és un quartet provinent d’Occitània que, utilitzant majoritàriament  instruments tradicionals (viola de roda, bouzouki, flauta, violí, mandolina, dulcimer, etc) factura un espectacular folk medieval interpretat amb actitud rock, generant fosques atmosferes reminiscents de sons propers al folk-metal, amb temàtica pagana evocant mites, bruixeria i màgia.

L’entrada al concert, com sempre, serà gratuïta si es recull invitació a la Fira del Disc. Sense invitació,  el preu és de 5€ a taquilla.