Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies "Zarzuela" amb la Banda Simfònica Unió Musical de Lleida a l'Auditori

"Zarzuela" amb la Banda Simfònica Unió Musical de Lleida a l'Auditori

Divendres 18 de març, 20.30h. Sala 1, Auditori municipal Enric Granados. 10 € / 6 €

La Banda Simfònica Unió Musical de Lleida sota la batuta del director titular, Esteve Espinosa i el director convidat  Javier Enguídanos Morató obren la temporada hivern-primavera a l’Auditori Municipal Enric Granados amb Zarzuela.

En aquesta ocasió la BSUMLEIDA afronta aquest concert com un gran repte per la dificultat del repertori.

La sarsuela és un gènere musical injustament titllat de ‘menor ‘que alterna, com l’opereta, parts parlades i parts cantades amb preludis i intermedis orquestrals de factura brillantíssima. No necessita especial reivindicació, però potser pateix un injust oblit per part d’un sector del públic que tendeix a considerar-la passada de moda. Però la bona música no pot passar de moda; la intemporalitat de la música de sarsuela queda demostrada pel fet que les Bandes simfòniques (com ho fan les grans orquestres) interpreten aquest repertori de forma regular com a exemple de ‘gran música’.

La BSUMLLEIDA, que compta des de el seu naixement amb el patrocini de l’empresa Consolat de Mar que en suporta l’activitat, aprofitarà l’ocasió d’aquest primer concert per presentar també els seus nous patrocinadors com l’empresa grupodiarte.

La Banda Simfònica Unió Musical de Lleida(BSUMLLEIDA) neix el 22 de gener de 2014, està formada per 70-80 músics i té la voluntat de promocionar la música simfònica per a banda, sigui amb concert simfònics, sigui amb actuacions al carrer. Amb la idea de col·laborar activament amb altres associacions culturals de Lleida i de tota Catalunya, la Banda vol tenir una projecció, fins i tot internacional, que promocioni els músics de la capital i comarques lleidatanes, buscant sempre l’excel·lència artística. Per tot això, preveu participar en certamens bandístics nacionals i internacionals, així com en trobades, congressos, conferències i festivals. Al mateix temps, pretén convidar directors i músics de reconegut prestigi, tant en el camp de l’execució instrumental com de la direcció. El 10 de juny de 2014 es va presentar davant de la seva ciutat i del seu públic amb un concert a l’Auditori Enric Granados, lloc on és conjunt resident.

La BSUMLleida oferirà un segon concert el proper diumenge, 8 de maig amb juntament amb Blaumut. Les entrades d’aquest concert ja es poden comprar a la taquilla de l’Auditori Municipal Enric Granados a 18 €.

 

El preu de les entrades del concert demà de la Zarzuela  és 10 € i la reduïda 6 €.
Les entrades es poden adquirir a la Taquilla de l’Auditori Enric Granados, de dilluns a divendres de 17:30 a 20:30.  També es poden comprar mitjançant el lloc web de l’Auditori www.auditorienricgranados.cat .