Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Regidoria Adhesions a les medalles i plaques al mèrit cultural i científic

Adhesions a les medalles i plaques al mèrit cultural i científic

L’Ajuntament de Lleida, ha ratificat el decret d’Alcaldia de data 20 i 25 de març de 2019, pel qual es va resoldre l’obertura de l’expedient reglamentari per tal d’atorgar la placa de la Paeria al mèrit cultural o artístic i la Medalla de la Paeria al mèrit científic i investigador.

Podeu fer arribar aquest formulari abans del dimecres 11 d’abril de 2019 a la regidoria de Cultura (Av. Blondel, 64  25002 de Lleida) o per correu electrònic a l’adreça: mcarretero@paeria.cat

Si voleu fer-nos alguna consulta ho podeu fer al telèfon 973 700 393

 

Exp. 41

Zum – Zum Teatre

L’any 1994 Zum-Zum Teatre vam posar en marxa un projecte teatral a Lleida amb dues línies de treball paral3leles. D’Una banda, una escola de teatre dedicada a la promoció i a projecció del teatre es e seu vessant pedagògic, amb vigència fins l’any 2002. I, d’una altra una companyia de teatre professional amb l’objectiu de potenciar la producció, projecció i promoció d’espectacles a través dels textos d’alguns dels millors escriptors i dramaturgs de tots els temps. Ramon Molins Marqués és el director artístic de la companyia.

En els últims anys, la companyia busca l’arquitectura teatral més moderna i contemporània en la tradició i transmissió oral de contes i històries, tot cercant noves fórmules multimèdia.

Aquesta tasca s’ha realitzat arreu de Catalunya, Espanya, França i Itàlia.

 

Exp. 45

Sr. Roberto Fernández Díaz

Hospitalet de Llobregat, 1954, historiador i investigador, va obtenir la seva llicenciatura en Història Moderna , l’any 1980, a la Universitat de Barcelona. Des del 1980 fins el 1988 va ser Professor Encarregat de Curs a temps complet a l’Estudi General de Lleida. El 1988 va passar a Ser Professor Titular, després d’haver assolit, el 1987, el doctorat en Història Moderna amb una tesi doctoral on analitzava el procés de naixement de la burgesia comercial de Barcelona al segle XVIII. Cinc anys després, al 1992, va obtenir la càtedra en Història Moderna.

Finalment, en la gestió universitària va ser el primer director de l’ICE de l’Estudi General de Lleida, ha estat director de la Delegació de la Facultat de Geografia i Història, degà, director de departament i membre de diverses comissions i de juntes d’òrgans de la Udl. El 25 de maig de 2011 va prendre possessió com a nou rector de la Universitat de Lleida. Com a tal ha estat vicepresident i president de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP), vicepresident de la Conferencia de Rectores de la Universidades Españolas (CRUE), entitat que presideix des del 11 d’octubre de 2017.

És membre corresponent de la Real Academia de la Historia. El 2015 va obtenir el Premio Nacional de Història del Ministerio de Cultura.